Aproximativ 2.100 de soldaţi şi peste 500 de mijloace tehnice, la un exerciţiu militar de la Smârdan

Peste 1.800 de militari români din Forțele Terestre, cu 450 de mijloace tehnice, și 300 de militari americani, cu 90 de mijloace tehnice, participă începând de luni până pe 6 noiembrie, în Poligonul Smârdan din județul Galați, la exercițiul interarme cu trageri de luptă, 'Justice Sword 15.2', se arată într-un comunicat de presă.

26 oct. 2015, 12:45
Aproximativ 2.100 de soldaţi şi peste 500 de mijloace tehnice, la un exerciţiu militar de la Smârdan

Potrivit comunicatului, scopul militarilor participanți la exercițiu este de a se instrui în comun în vederea armonizării tacticilor și procedurilor de operare, creșterii încrederii în armamentul din dotare și coeziunii de grup.

Iohannis a participat la exerciţiul româno-american „Dragoon Crossing Romania 2015”

Militarii români din Brigada 282 Infanterie Mecanizată ‘Unirea Principatelor’ sunt sprijiniți de subunități din Regimentul 52 Artilerie Mixtă ‘General Alexandru Tell’, Batalionul 30 Vânători de Munte ‘Dragoslavele’, Batalionul 630 Parașutiști ‘Smaranda Brăescu’ și de elemente din Brigada de Informații Militare ‘Mareșal Alexandru Averescu’, Batalionul 1 CIMIC și din Centrul de Operații Psihologice. Acțiunile Forțelor Terestre sunt sprijinite de avioane MiG 21 LanceR, elicoptere IAR 330 Puma Socat și de un avion C-27J Spartan, toate aparținând Forțelor Aeriene Române.

Militarii americani fac parte din Batalionul 5 al Regimentului 7 Cavalerie din Forțele Terestre ale SUA care sunt dislocate în Europa și vor acționa, în premieră, în România, cu tancuri Abrams, mașini de luptă Bradley și tunuri autopropulsate Paladin.