Aproximativ 300 de persoane rămase în autovehiculele blocate în Călăraşi, salvate de militari

Aproximativ 300 de persoane rămase în autovehiculele blocate pe drumurile înzăpezite din judeţul Călăraşi au fost salvate de militari în ultimele 48 de ore, iar lucrătorii ISU intervin pentru a prelua persoane care au nevoie de îngrijiri medicale şi care nu pot ajunge la spital din cauza ninsorii.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 11:51
Aproximativ 300 de persoane rămase în autovehiculele blocate în Călăraşi, salvate de militari

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi, Ovidiu Tătăranu, cele mai afectat localităţi din judeţ în urma ninsorilor abundente sunt Lehliu, Drajna şi Fundulea, însă nu se înregistrează localităţi izolate sau persoane blocate în zăpadă, transmite Mediafax.

„Toate drumurile din judeţ, o autostradă, şapte drumuri naţionale şi 17 drumuri judeţene sunt impracticabile. De asemenea, nouă localităţi sunt nealimentate cu energie electrică parţial sau total, fiind afectate o linie de medie tensiune şi 36 de posturi de transformare. Traficul feroviar nu este afectat. Localităţile cele mai afectate de căderile ninsorile abundente sunt Lehliu, Drajna şi Fundulea”, a declarat Ovidiu Tătăranu.

El a precizat că la Lehliu Gară, 40 de tiruri şi 100 de autoturisme sunt staţionate, traficul fiind închis, iar aproximativ 150 de persoane sunt cazate la sediul Primăriei, acestora fiindu-le oferite băuturi calde. Totodată, alte 60 de persoane s-au cazat în diverse locuri din oraş.

La Drajna, nouă autovehicule, două tiruri şi şapte autoturisme sunt înzăpezite, 13 persoane fiind adăpostite în spaţii încălzite.

De asemenea, la Fundulea, 12 autovehicule, şase tiruri şi şase autoturisme au rămas blocate din cauza ninsorii, iar 30 de persoane au fost preluate de militari şi duse în spaţii încălzite.

Totodată, în 184 de şcoli, toate din mediul rural, cursurile sunt suspendate.

În prezent, lucrătorii ISU Călăraşi intervin pentru preluarea mai multor persoane care au nevoie de îngrijiri medicale şi care nu pot ajunge la spital din cauza drumurilor înzăpezite.

Astfel, un echipaj al Secţiei de Pompieri Dragalina a transportat în localitatea Drajna şase persoane afectate de viscol. La întoarcere, echipajul, însoţit de un camion de intervenţie, a preluat o persoană din localitatea Perişoru, care trebuia să ajungă la spital pentru a fi operată de urgenţă, având apendicită.

De asemenea, un echipaj al Secţiei de Pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să preia din localitatea Ileana, o fată de 17 ani, care are intoxicaţie cu medicamente, aceasta urmând să fie transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi.

Un alt echipaj SMURD Dragalina intervine pentru a prelua o femeie însărcinată în două luni, cu hemoragie, care are nevoie de o intervenţie medicală.

Totodată, o autospecială de descarcerare de la Lehliu Gară a fost solicitată în localitatea Răzvani pentru a prelua cinci copii, care au febră mare şi trebuie transportaţi de urgenţă la spital.

Echipaje ale Secţiei de Pompieri Dragalina şi ale SMURD Lehliu Gară mai intervin pentru a prelua un bărbat cu dureri acute la torace, o persoană care necesită o intervenţie chirurgicală la spitalul din Călăraşi şi un băiat în vârstă de 13 ani cu afecţiuni medicale la stomac. De asemenea, un tânăr de 25 de ani care căzuse în zăpadă, în halta Dor Mărunt, fiind inconştient a avut nevoie de îngrijiri medicale.