Aproximativ 400 de studenţi s-au alăturat protestarilor din Piaţa Universităţii VIDEO

Sute de studenti s-au alăturat marţi protestatarilor din Piaţa Universităţii. Tinerii au hotărât să treacă mai întâi pe la Ministerul Educaţiei pentru a protesta.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 18:48
Aproximativ 400 de studenţi s-au alăturat protestarilor din Piaţa Universităţii VIDEO

UPDATE, ora 21.03 Studenţii au ajuns în Piaţa Universităţii.

În jur de 400 de studenţi au plecat spre Piaţa Universităţii pentru a se alătura protestatarilor. Tinerii s-au oprit mai întâi la Ministerul Educaţiei. Studenţii au strigat „Şi voi, şi voi veniţi cu noi„, „Nu staţi la balcoane că muriţi de foame” şi „Noi suntem studenţi, nu suntem violenţi”.

Este pentru a doua oară când aceştia reuşesc să se alăture protestelor, asta după ce duminică, imediat după izbucnirea violenţelor, studenţii au fost împiedicaţi de jandarmi să se alăture mulţimii, ei reuşind să se apropie totuşi de Piaţa Universităţii.

În Piaţa Universităţii s-au strâns aproximativ 1000 de protestatari.

Oamenii au ieşit în stradă în alte zeci de oraşe din România.

Protestele care au pus stăpânire pe România în ultimele zile au ridicat nivelul de alertă la Ministerul de Intene. Astfel, în fiecare unitate, turele de 12 sau de 24 de ore trebuie asigurate de o pătrime dintre angajaţii respectivei unităţi, astfel încât jandarmii, politiştii şi pompierii să fie pregătiţi să intervină în orice moment.

13.000 de români au iesit şi, luni, în stradă în toată ţara să protesteze faţă de măsurile luate de Guvern şi să ceară demisia preşedintelui Traian Băsescu. Asta spun reprezentanţii jandarmeriei, care au anunţat că 150 de protestatari violenţi au ajuns la secţiile de poliţie. În toată ţara, peste 3.700 de jandarmi au fost scoşi în stradă pentru a-i păzi pe manifestanţi.

Pentru a-i controla pe manifestanţii violenţi, jandarmii au recurs la măsuri dure în Capitală. Sute de persoane, în special tineri, au fost legitimate şi fotografiate.

Peste 150 de persone au fost ridicate din piaţă şi duse la secţiile de poliţie. Asupra unora dintre manifestanţi, jandarmii au găsit cuţite, pistoale cu bile şi droguri.