Aproximativ 50 de tineri s-au strâns în faţa blocului unde locuia tânăra ucisă de fostul iubit şi au aprins lumânări

Aproximativ 50 de tineri s-au strâns, marţi seară, în faţa blocului din Buzău unde locuia tânăra ucisă de fostul iubit pentru a aprinde o lumânare în memoria ei. Tinerii cer ca toţi cei implicaţi să fie pedepsiţi.

RomaniaTV.net
26 feb. 2019, 21:14
Aproximativ 50 de tineri s-au strâns în faţa blocului unde locuia tânăra ucisă de fostul iubit şi au aprins lumânări

Tinerii s-au strâns în faţa blocului în care aceasta şi-a găsit sfârşitul incendiată de fostul iubit, au aprins lumânări, au afişat poze cu chipul ei şi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de modul cum decurge ancheta.

„Ştim că în apartament erau mai multe persoane. De ce singurul arestat este doar el (nr. Cosmin Dan)? Ceilalţi ar fi trebuit să facă ceva să îl oprească. Actuala lui iubită, care era în apartamentul Valentinei, cel care i-a adus benzina cu care i-a dat foc. Cum să îi laşi în libertate? Cum e posibil aşa ceva. Sunt la fel de vinovaţi ca şi el” a spus indignat unul dintre tineri.

Aceştia sunt nemulţumiţi de lipsa de comunicare a autorităţilor care nu oferă detalii despre cine l-a ajutat pe criminal, deşi în mediul online au apărut informaţii potrivit cărora în apartamentul în care a fost ucisă Valentina se aflau mai multe persoane.

„Vrem să se facă dreptate. În acel apartament în dimineaţa aia erau cel puţin 4 persoane. Nu e posibil să îi laşi în libertatea. Oamenii aia îl puteau opri, puteau să îi spună că nu este bine ce face. Ei au fugit şi au lăsat-o pe fata asta să ardă de vie”, a spus o tânără venită să aprindă o lumânare în memoria Valentinei.

Mobilizarea tinerilor de marţi seară a fost planificată pe Facebook, acolo unde a fost postată o fotografie cu actuala iubită a lui Cosmin Dan, despre care se spune că s-ar fi aflat în apartament la momentul comiterii crimei, fotografie pe care era scris mesajul „Tu urmezi!”

„Vrem să fie clar ce am vrut să spunem cu acea fotografie pentru că au fost oameni care nu au înţeles. Vrem să îi transmitem domnişoarei, actualei prietene a lui Cosmin, că dacă omul asta scapă că a fost sub influenţa alcoolului sau a drogurilor şi iese în 3-5-7 ani, atunci ea va fi următoarea victimă a lui. Cum a ucis odată, la fel o să facă şi data viitoare „, a spus unul din tinerii veniţi să protesteze.

Tânărul de 21 de ani care a provocat incendiul dintr-un apartament în care fosta sa iubită a murit a fost arestat preventiv, fiind acuzat de omor calificat. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au stabilit că, în momentul comiterii faptei, acesta era sub influenţa alcoolului şi a unor substanţe psihoactive.

În dimineaţa zilei de 23.02.2019, tânărul a mers în apartamentul victimei asupra căreia a aruncat cu benzină dintr-o sticlă, apoi i-a dat foc cu o brichetă, determinând izbucnirea unui incendiu ce a avut drept consecinţă decesul victimei. Aceasta a fost găsită decedată de către pompierii veniţi să stingă incendiul. Cadavrul prezenta urme de ardere şi carbonizare.