Aproximativ 600.000 de locuinţe au rămas fără curent electric în Florida din cauza uraganului Matthew

Aproximativ 600.000 de locuințe din Florida au rămas fără curent electric, vineri, din cauza uraganului Matthew, iar autoritățile au avertizat că penele de curent vor continua să se succeadă, conform declarațiilor făcute de guvernatorul acestui stat, Rick Scott, într-o conferință de presă, informează Reuters.

07 oct. 2016, 14:53
Aproximativ 600.000 de locuinţe au rămas fără curent electric în Florida din cauza uraganului Matthew

„Se vor produce mai multe întreruperi ale alimentării cu curent”, a susținut guvernatorul Scott, adăugând și că zona Jacksonville este în pericol de a fi inundată. „Greul încă nu a trecut… Încă există pericolul de a fi loviți direct și am înregistrat rafale de vânt foarte puternice, de peste 160 km/h”, a adăugat el. 

Uraganul Matthew a slăbit vineri în intensitate, fiind retrogradat la categoria 3 pe scara Saffir-Simpson, dar „rămâne extrem de periculos”, potrivit Centrului american de monitorizare a uraganelor (NHC). Numărul persoanelor ucise de uraganul Matthew în Haiti a ajuns vineri la 478, potrivit unui bilanț provizoriu pe măsură ce informațiile ajung cu greu din zonele izolate din cauza pagubelor provocate de furtună.

Președintele american Barack Obama a declarat joi stare de urgență în Florida, apoi și în Carolina de Sud.