Aproximativ 83 de imigranţi deportaţi din SUA, asasinaţi la revenirea în ţări din America Centrală

Cel puțin 83 de imigranți deportați forțat din Statele Unite în ultimul an au fost asasinați de grupuri infracționale la revenirea în El Salvador, Guatemala și Honduras, potrivit unei anchete a publicaţiei The Guardian.

13 oct. 2015, 07:12
Aproximativ 83 de imigranţi deportaţi din SUA, asasinaţi la revenirea în ţări din America Centrală

Administrația Barack Obama deportează imigranți aflați în ilegalitate, dar mulți dintre cei repatriați în țări din America Centrală riscă să fie asasinați de organizații infracționale la scurt timp după revenire, potrivit Reporter NTV.

Citeşte şi Un medic din Munchen, despre imigranţi: Îi agresează pe doctori şi îi ameninţă că îi îmbolnavesc cu sifilis

Ziarul The Guardian a studiat cazurile a trei tineri din Honduras care fugiseră în Statele Unite după ce rude ale lor fuseseră ucise de grupări criminale. La revenirea în Honduras după expulzarea din Statele Unite, cei trei au avut aceeași soartă.

Jurnaliștii ziarului The Guardian și Elizabeth Kennedy, sociolog la Universitatea din San Diego, au stabilit că, începând din ianuarie 2014, 83 de clandestini repatriați de autoritățile americane au fost asasinați la revenirea în țările de origine. Trei bărbați deportați au fost uciși în Guatemala, 45 la revenirea în El Salvador, iar 35 în Honduras. Potrivit experților, este foarte probabil ca numărul să fie mult mai mare.

Citeşte şi Ministrul ceh al Apărării: Nu este exclus ca afluxul de imigranţi în UE să fie finanţat de Rusia