Ţara în care MOTORINA este de 150 DE ORI mai IEFTINĂ decât în România: 32 de bani pe litru VIDEO

Un raport al Băncii Mondiale arată că, în Venezuela, motorina este de 150 de ori mai ieftină decât în România. Astfel, un singur litru de benzină costă un cent, adică echivalentul a 32 de bani. 

01 feb. 2013, 10:02
Ţara în care MOTORINA este de 150 DE ORI mai IEFTINĂ decât în România: 32 de bani pe litru VIDEO

Preţul la pompă este echivalentul unui cent, spre deosebire de România, unde motorina costă 1,46 dolari pentru un singur litru. Pe locul doi la cea mai ieftină motorină din lume se află Iranul, cu doi cenţi pe litru. La polul opus se situează Turcia, unde acelaşi tip de carburant costă doi dolari şi trei cenţi, mai scump chiar şi decât în Norvegia, unde un litru costă doi dolari şi un cent.

Venezuela are o economie de piață a cărei bază este extracția și rafinarea petrolului pentru export și consumul intern. Acesta este a patra mare economie din America Latină. Ţară este pe locul al optulea în topul celor mai mari producători mondiali de petrol și numărul cinci în topul celor mai mari exportatori de țiței, cu o producție estimată la 3,2 milioane barili pe zi.

În luna decembrie a anului trecut, Guvernul României a aprobat creşterea accizelor la motorină începând cu anul viitor de la 374 euro/tonă la 391 euro/tonă.