Arabia Saudită are o închisoare „de lux” pentru terorişti VIDEO

În Arabia Saudită a fost construită o închisoare cu dotări de lux, precum saună, piscină şi jacuzzi. Centrul de detenţie face parte dintr-un program de reabilitare pentru...terorişti, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
21 apr. 2013, 16:30
Arabia Saudită are o închisoare „de lux” pentru terorişti VIDEO

În capitala Arabiei Saudite a fost construit un centru de detenţie de lux, unde vor fi închişi terorişti, membri ai grăupării Al-Qaida. Închisoarea are o suprafaţă echivalentă cu zece terenuri de fotbal şi poate să adăpostească aproximativ 230 de prizonieri. Aceştia vor avea acces la piscină, saună, săli de sport sau de jocuri. În acest fel, autorităţile speră ca militanţii Al-Qaida să scape de viziunile lor extremiste.

Pe lângă dotările similare cu cele dintr-un hotel de lux, deţinuţii cu un comportament exemplar vor avea parte şi de două zile libere, pentru a se întâlni cu soţiile. Desigur, şi pentru acest lucru au fost construite camere speciale.

Potrivit presei, peste 2.300 de membri ai grupării teroriste Al-Qaida au trecut prin programul de reabilitare din Arabia Saudită, însă 10% dintre ei s-au întors din nou în închisoare.