Cinci persoane, condamnate la moarte după asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi UPDATE

Un tribunal saudit a condamnat la moarte cinci persoane, găsite vinovate de moartea jurnalistului Jamal Khashoggi anul trecut, a anunţat procuratura luni, relatează BBC News.

23 dec. 2019, 09:43
Cinci persoane, condamnate la moarte după asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi UPDATE

UPDATE: Încă trei persoane au fost condamnate la închisoare, a anunţat procurorul Arabiei Saudite, potrivit Reuters.

UPDATE: Saoud al Qahtani, un fost consilier al prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, nu a fost inculpat, iar generalul Ahmed al Assiri, fostul număr doi în serviciile de informaţii, a fost achitat din lipsă de probe.

Saoud al Qahtani, un fost consilier al prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, nu a fost inculpat, iar generalul Ahmed al Assiri, fostul număr doi în serviciile de informaţii, a fost achitat din lipsă de probe.

Cinci persoane au fost condamnate la moarte în Arabia Saudită fiind găsite vinovate de asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

Jurnalist saudit, critic dur al Guvernului saudit, a fost asasinat în Consulatul Arabiei Saudite la Istanbul de către o echipă de agenţi saudiţi.

Potrivit procuraturii saudite, jurnalistul a fost ucis într-o ”operaţiune scăpată de sub control”. Ea a acuzat 11 persoane, a căror identitate nu a fost dezvăluită, în această operaţiune.

Un expert ONU a conchis că este vorba despre o ”execuţie extrajudiciară”.