Arabia Saudită scade preţul petrolului pentru Asia și Europa. În schimb, preţul pentru americani va fi majorat

Arabia Saudită scade de luna viitoare prețurile țițeiului care va fi livrat în Asia și Europa, dar va crește prețurile pentru majoritatea celorlalți barili trimişi în SUA.

07 sept. 2022, 13:54
Arabia Saudită scade preţul petrolului pentru Asia și Europa. În schimb, preţul pentru americani va fi majorat

Rafinăriile asiatice vor plăti mai puțin cu aproximativ 4 dolari pe baril în luna octombrie, comparativ cu livrările din septembrie, în timp ce livrările către nordul Europei și prin Marea Mediterană vor fi mai mici cu aproximativ 2 dolari pe baril. În acelaşi timp, cumpărătorii americani vor plăti cu aproximativ 0,50 dolari în plus pentru petrolul importat din Arabia Saudită.

Este prima reducere a prețurilor în aproximativ patru luni, iar analiştii Bloomberg, spun că mişcarea era în mare măsură așteptată, deoarece prețul țițeiului Brent a scăzut în ultimele luni.

Citeşte şi Elon Musk mizează în continuare pe exploatarea petrolului: „Trebuie să exploatăm petrol şi gaze pentru a menţine în funcţiune civilizaţia umană”

Luni, OPEC+ a declarat că grupul va reduce producția pentru octombrie cu 100.000 de barili pe zi, iar ministrul Energiei din Arabia Saudită, Prințul Abdulaziz bin Salman, a afirmat anterior că piețele globale de energie rămân „într-o stare de schizofrenie”. După ce luni s-a redresat în privința reducerii producției OPEC+, prețurile petrolului au scăzut marți pe fondul temerilor de recesiune. Țițeiul Brent a scăzut cu 3,2%, până la 96,22 dolari pe baril, iar West Texas Intermediate a scăzut cu 0,2%, până la 86,69 dolari pe baril.

Citeşte şi Marii exportatori de petrol îi râd în nas lui Joe Biden. Au decis majorarea producţiei zilnice cu o cantitate echivalentă cu cererea mondială timp de 86 de secunde