Arad: Aproximativ 300 de persoane la manifestările de Ziua Maghiarilor din Parcul Reconcilierii

Aproximativ 300 de persoane au participat, vineri seară, la comemorările de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni desfăşurate în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare din Arad, maghiarii depunând coroane de flori şi la monumentul românesc, alături de autorităţile române invitate la eveniment.

15 mart. 2013, 21:33
Arad: Aproximativ 300 de persoane la manifestările de Ziua Maghiarilor din Parcul Reconcilierii

Comunitatea maghiară din Arad a marcat, în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, oficialii judeţeni ai UDMR depunând coroane de flori la baza Statuii Libertăţii, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii comunităţii maghiare şi ai autorităţilor române au ţinut discursuri pe teme istorice şi au citit mesajele guvernelor celor două state.

„În această zi s-a declanşat revoluţia la Budapesta, revoluţia paşoptistă, care a plecat din Paris. Idealurile revoluţiei, respectiv libertate, egalitate şi fraternitate, sunt actuale încă. Noi dorim ca prin aceste manifestări să asigurăm pentru comunitatea maghiară din judeţ menţinerea identităţii”, a declarat liderul UDMR Arad, Bognar Levente.

Alături de oficialii români din Arad, maghiarii au depus coroane şi la baza Arcului de Triumf, monumentul românesc din parc, dedicat aceleiaşi perioade istorice.

În faţa monumentului se aşezaseră circa 25 de reprezentanţi ai Noii Drepte, care au purtat panglici tricolore. Aceştia au făcut un culoar în momentul în care oficialii s-au îndreptat spre monument pentru ceremonii, fără să se semnaleze incidente.

„S-a demonstrat că Aradul, prin cetăţenii săi, ştie să fie un oraş civilizat, să se comporte în condiţii europene, fiindcă la urma urmei suntem europeni”, a spus subprefectul Radu Stoian.