Arafat dezminte informaţia potrivit căreia ar fi cerut prelungirea stării de alertă: „E un fake news!”

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, medicul Raed Arafat, a dezminţit o informaţie apărută în spaţiul public conform căreia ar fi cerut, în şedinţa de Guvern de miercuri, 1 iulie, prelungirea stării de alertă. Arafat a precizat că este vorba despre un fake news, potrivit Antena 3.

RomaniaTV.net
01 iul. 2020, 12:58
Arafat dezminte informaţia potrivit căreia ar fi cerut prelungirea stării de alertă: „E un fake news!”

A apărut acest fake news acum! Nu s-a solicitat prelungirea stării de alertă prin proiectul HG. Au fost prevăzute unele modificări în conformitate cu decizia CNSU de acum două zile şi care a fost trimisă presei atunci! Mulţumesc!„, a transmis secretarul de stat.

Citeste si Raed Arafat, despre campania care îndeamnă la nepurtarea măştilor: „Aş fi primul care l-aş dat în judecată”

Precizarea sa vine în contextul în care, în spaţiul public, a apărut informaţia că el ar fi solicitat prelungirea stării de alertă. Raed Arafat a precizat că, în şedinţa de Guvern, s-a modificat doar o Hotărâre de Guvern în sensul introducerii de noi măsuri privind regulile de distanțare fizică și protecție sanitară.

Pe un site de la noi a apărut informaţia că starea de alertă s-ar prelungi în România, la solicitarea şefului DSU şi că, mai mult, acesta ar fi venit şi cu o propunere în acest sens pe care a pus-o pe masa Guvernului.