Arafat: După ce medicii Smurd vor ajunge la Kiev, vor decide unde îi vor interna pe răniţi

Secretarul de stat în MAI, doctorul Raed Arafat, a declarat sâmbătă dimineață, la Baza 90 Transport Aerian, că numai după ce medicii SMURD vor ajunge în Kiev și vor stabili exact starea de sănătate a pacienților răniți în urma violențelor din Ucraina, se va decide exact la ce spitale vor fi internați.

RomaniaTV.net
01 mart. 2014, 09:23
Arafat: După ce medicii Smurd vor ajunge la Kiev, vor decide unde îi vor interna pe răniţi

„Este greu de spus cât timp vor rămâne pacienții în România și cred că vor pleca individual pentru că depinde când va fi rezolvat cazul fiecăruia. Depinde de leziunile lor, de tratament, sunt pacienți care au nevoie de intervenții, rezultatele pot fi rapide și atunci pot să plece înapoi acasă și sunt alții care poate au nevoie de săptămâni până își revin”, a declarat Arafat, citat de Mediafax.

Arafat a afirmat că majoritatea pacienților sunt tineri născuți după anii ’80. De asemenea, oficialul a declarat că până acum s-au mai implicat în preluarea unor răniți Germania, Polonia, Cehia și Lituania.

Avionul militar care va aduce în România 12 persoane rănite în urma incidentelor violente din Ucraina a decolat, sâmbătă dimineața, la ora 8,15 de la Baza 90 Transport Aerian și se va îndrepta spre Kiev.
Aeronava C—27 J Spartan, echipată corespunzător din punct de vedere medical, va ajunge în aproximativ două ore la Kiev.

Ulterior, medicii de la SMURD București vor prelua victimele de la spitalul unde sunt internate, urmând ca acestea să fie aduse, în cursul zilei, la mai multe unități medicale din Capitală.

La sosirea în țară, pacienții vor fi preluați de patru autoutilitare pentru transport victime multiple și duși la spitalele Universitar, Elias, Bagdasar și Floreasca unde vor primi îngrijiri medicale. Acțiunea va fi coordonată de la București de secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.