Opt pacienţi internaţi în spitalul din Videle, rămas fără căldură, transferaţi în alte unităţi medicale UPDATE

În localitatea Videle din judeţul Teleorman există probleme cu furnizarea gazului, fiind afectate un spital şi un cămin pentru persoane cu dizabilităţi. Surse alternative de încălzire asigură temperatura optimă pentru pacienții spitalului și căminului pentru persoane cu dizabilități din orașul Videle, a anunţat primarului Nicolae Bădănoiu.

07 ian. 2017, 16:16
Opt pacienţi internaţi în spitalul din Videle, rămas fără căldură, transferaţi în alte unităţi medicale UPDATE

UPDATE ora 23.05 Opt pacienţi au fost transferaţi, sâmbătă seară, la alte spitale din Teleorman, în condiţiile în care clădirea unităţii medicale din Videle nu are căldură din cauza avariei produse pe reţeaua de alimentare cu gaze naturale. Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, colonelul Marius Stancu, a declarat pentru News.ro că printre cei opt pacienţi transferaţi se numără doi copii şi şase adulţi a căror stare de sănătate este mai gravă.

Alţi peste 50 de pacienţi se află în continuare în spital, autorităţile luând decizia de a aştepta înainte de a-i trimite către alte unităţi medicale, în condiţiile în care există mari şanse ca în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică să fie reluată alimentarea cu gaze naturale în tot oraşul Videle.

”Avem promisiunea că în noaptea aceasta va fi realimentat cu gaze naturale întreg oraşul Videle, pentru că se pare că s-a rezolvat problema, mai sunt câteva aspecte tehnologice de rezolvat” a precizat inspectorul şef al ISU Teleorman.
Colonelul Marius Stancu a mai spus că în continuare echipajele ISU sunt pregătite să preia toţi pacienţii din spitalul din Videle, în cazul în care realimentarea cu gaze naturale nu va fi reluată astfel încât clădirea spitalului să beneficieze din nou de căldură.

”Suntem în continuare (pregătiţi n.r.) până avem certituinea că totul intră în stare de normalitate”, a mai spus şeful ISU Teleorman.

De asemenea, 11 copii internaţi la spitalul din Videle, care sunt din localitate, au fost externaţi şi au primit tratament acasă.

Potrivit colonelului Marius Stancu, alte 76 de persoane sunt internate în centrul pentru pacienţi cu dizabilităţi din oraşul Videle, a cărui clădire este de asemenea afectată de avaria produsă pe reţeaua de alimentare cu gaze naturale. La centrul pentru persoane cu dizabilităţi a fost luată măsura încălzirii cu mijloace alimentate cu energie electrică ”sub stricta supraveghere” a personalului de specialitate şi a angajaţilor de la operatorul care furnizează energie electrică.

Totodată, un echipaj de la ISU va sta în permanenţă la centru până va fi remediată problema privind alimentarea cu gaze naturale, a precizat şeful ISU Teleorman.

UPDATE ora 20.55 În timp ce autoritățile intervin pentru remedierea problemei ce stopează furnizarea gazelor din cauza formării unui dop de gheață pe magistrală, este luată în calcul și varianta transportării pacienților la Alexandria.

Am apelat la încălzirea electrică. Actul medical nu a avut de suferit. A fost asigurată temperatura optimă. Avem 24 de grade în saloane. Încălzirea se face electric, cu radiatoare și ce mai avem în dotare. Se lucrează la magistrală pentru dezghețare. Este un dop de gheață pe magistrală. Am informat toate instituțiile. Avem echipe de la Ministerul Afacerilor Interne, de la CEZ care asigură într-o eventuală, Doamne ferește, nemaifiind gaze, să avem posibilitatea să intervenim. Altă soluție la nivel de oraș nu avem deocamdată„, a declarat, pentru Agerpres, primarul orașului Videle, Nicolae Bădănoiu.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunțat, sâmbătă, că există o problemă cu furnizarea gazului la Videle, care afectează spitalul și căminul pentru persoane cu dizabilități din localitate.

Potrivit lui Arafat, situația este în prezent monitorizată și urmează să se decidă dacă vor fi relocate persoanele aflate în aceste două instituții.

„În Videle avem informare că este o problemă cu furnizarea gazului, este o problemă care cel mai probabil este rezultatul unui dop de gheaţă pe ţeava de furnizare a gazului. La acest moment am primit informarea că sunt trei echipe care lucrează la rezolvarea problemei. Situaţia cu care ne confruntăm este a spitalului şi a căminului pentru persoane cu dizabilităţi, am luat legătura cu managerul spitalului care a asigurat momentan căldură mai ales în secţia de pediatrie. Există în spital 21 de copii şi 5 gravide pe lângă alţi pacienţi internaţi acolo”, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, în cadrul şedinţei de la sediul Ministerului de Interne, potrivit Mediafax.

Alimentarea cu gaze a fost întreruptă începând cu ora 17,00.