Arafat: Peste 40 de medici şi pompieri încearcă să ajungă la o gravidă cu naştere complicată

Peste 40 de paramedici şi pompieri încearcă să ajungă la o gravidă din localitatea Vitileasa din judeţul Vrancea, care are o naştere cu complicaţii, a declarat, luni seară, la finalul videoconferinţei cu prefecţii, subsecretarul de stat Raed Arafat.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 19:53
Arafat: Peste 40 de medici şi pompieri încearcă să ajungă la o gravidă cu naştere complicată

Potrivit lui Raed Arafat, femeia se află într-un dispensar din Vintileasa, doi medici, unul radiolog şi unul de medicină generală, din zonă, acceptând să o asiste, potrivit Mediafax. Cei doi medici sunt în legătură cu colegii lor ginecologi de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

Luni după-amiază, pentru a prelua femeia în vârstă de 24 de ani a fost trimis un autovehicul al armatei, care a rămas însă înzăpezit în localitatea Bordeşti, la aproximativ şapte kilometri de locul în care se află gravida.

Un alt caz la care a făcut referire Raed Arafat este cel din Harghita unde două persoane au suferit arsuri pe 50%, respectiv pe 20% de pe suprafaţa corpului, după ce o butelie de gaza a explodat. Cei doi trebuie să fie transportaţi de urgenţă la un spital de arşi, mai ales cel cu arsuri de 50%.

Referindu-se la cele 36 de decese din cauza gerului Raed Arafat a exemplificat cu situaţia unei femei nevăzătoare, găsită moartă de către asistentul social într-o încăpere neîncălzită din locuinţa ei şi la cea a unui copil din Iaşi care a decedat după ce părinţii lui l-au lăsat fără caldura pornită.

Subsecretarul de stat a spus că procedura de cooperare cu Ministerul Administraţiei şi Internelor se va prelungi până la încheierea perioadei de ger.

Elicopterele SMURD au efectuat luni patru misiuni, două la Galaţi, când au transportat un copil cu febră şi unul cu o fractură, una la Buzău când au fost transportate două gravide şi un alt caz care necesita transportarea urgentă la spital.