Arafat s-a întors la Ministerul Sănătăţii. Băsescu l-a sunat VIDEO

Doctorul Raed Arafat a revenit în Ministerul Sănătăţii pe postul de subsecretar de stat. Decizia a fost luată în urma unor discuţii pe care creatorul SMURD le-a avut cu preşedintele Traian Băsescu, cel din cauza căruia şi-a dat demisia în urmă cu o săptămână, şi cu premierul Emil Boc. Arafat a confirmat că a discutat cu şefului statului, fiind  sunat de acesta când era la Târgu Mureş.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 12:10
Arafat s-a întors la Ministerul Sănătăţii. Băsescu l-a sunat VIDEO

Raed Arafat a avut o întâlnire la Palatul Victoria cu Emil Boc, în urma căreia premierul a făcut anunţul revenirii creatorului SMURD la minister. Boc a declarat că Arafat a avut, în cursul zilei, întâlniri atât cu preşedintele, cât şi cu el, iar concluzia este că „domnul Arafat îşi va relua postul de subsecretar de stat”.

„Domnul Raed Arafat va reveni la Ministerul Sănătăţii pe funcţia pe care a avut-o, în urma unei discuţii cu mine şi cu preşedintele ţării. Domnul Georgescu îşi va relua activitatea la Spitalul Universitar. Îi mulţumesc pentru efort şi pentru sprijinul pe care ni-l va acorda la Legea Sănătăţii. Domnul Arafat va fi unul dintre membrii noii echipe care va redacta noul text al Legii Sănătăţii”, a spus Boc.

El a precizat că Arafat a avut o discuţie şi cu ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli.

Întrebat de jurnalişti ce anume l-a determinat să decidă reinstalarea lui Arafat la Ministerul Sănătăţii, Boc a arătat că există voinţă „din ambele părţi”.

„Existând voinţă din ambele părţi, atât din partea lui Arafat, cât şi a noastră. Dacă cele două voinţe s-au întâlnit, cred că este bine ca profesioniştii şi specialiştii să îşi facă datoria în continuare şi să contribuie la perfecţionarea sistemului de sănătate”, a afirmat premierul.

El nu a dorit să răspundă de ce nu a existat această voinţă şi în urmă cu mai multe zile, reluând doar ideea că Arafat a discutat, marţi dimineaţă, inclusiv cu preşedintele Traian Băsescu.

Ulterior, într-o conferinţă de presă, Raed Arafat a confirmat cele spuse de Boc.

Dacă vă aduceţi aminte a zis că aşteaptă să-l sun, l-am sunat (n.red. – pe ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau). Din discuţie am zis că nu am nicio problemă să revin. Azi de dimineaţă am avut o discuţie cu dl preşedinte. M-a contactat când eram la Târgu Mureş şi asta am făcut azi şi după care am avut discuţia cu premierul . Sunt înapoi la minister să continuăm de unde am rămas. A fost o discuţie foarte ok, mare parte a fost pe documente, date, a durat aproximativ o oră. A fost o discuţie foarte ok, ca între oameni adulţi„, a spus Arafat.

La discuţia de la Palatul Victoria dintre Arafat şi Boc, nu a fost prezent ministrul Sănătăţii.

În cursul dimineţii, ministrul Ritli Ladislau declarase că a fost sunat seara trecută de doctorul Raed Arafat, urmând să se întâlnească cu acesta şi să discute.

Raed Arafat a declarat ulterior, pentru România TV, că va ajunge la sediul ministerului în jurul prânzului.

„Am fost sunat de domnul doctor luni seară. Sigur, trebuie să ne vedem şi să discutăm problemele pe care le avem”, a precizat ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, citat de Mediafax.

Luni, ministrul Ritli Ladislau a anunţat că aşteaptă să fie sunat de fostul subsecretar de stat pentru a discuta cu acesta posibilitatea de colaborare în privinţa noului proiect al Legii sănătăţii.

Înainte de acesta, premierul Emil Boc declarase că Raed Arafat poate reveni  la Ministerul Sănătăţii sau să participe la elaborarea unui nou proiect al Legii sănătăţii.

Raed Arafat şi-a dat demisia miercuri, 11 ianuarie, după un schimb dur de replici cu preşedintele ţării, Traian Băsescu, cu privire la proiectul Legii Sănătăţii.

Postul de subsecretar de stat a fost preluat, prin decizie a premierului, de medicul Andrei Georgescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România, şi-a exprimat mulţumirea că medicul Raed Arafat va reveni pe postul de subsecretar la Ministerul Sănătăţii.

Îmi arăt satisfacţia că raţiunea a învins, chiar dacă a fost nevoie de intervenţia societăţii. Chiar dacă nu se întorcea în minister, Raed Arafat ar fi participat la redactarea legii sănătăţii. Mă bucur că nu mai trebuie să intervină dinafară la redactarea legii. O lege atât de importantă, care are impact asupra oricărui cetăţean, trebuie redactată de profesionişti care să aibă credibilitatea poporului şi în rândul medicilor„, a declarat la România TV, Vasile Astărăstoae.