Arbitrii au fost pedepsiţi. Li s-au redus baremurile la jumătate

Preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, a declarat, vineri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, că membrii acestuia au decis ca arbitri străini să nu fie aduşi la partidele din Liga I, după cum propusese AG a LPF, însă s-a aprobat reducerea baremurilor de arbitraj la jumătate.

RomaniaTV.net
17 feb. 2012, 12:12
Arbitrii au fost pedepsiţi. Li s-au redus baremurile la jumătate

Şedinţă furtunoasă la FRF, la reunirea Comitetului Executiv. Arbitrii, foarte criticaţi în turul de campionat, din cauza prestaţiilor lor, au primit acum o lovitură mai puternică decât sancţiunile pe linie sportivă. Lor le-au fost reduse baremurile la jumătate, fapt confirmat chiar de şeful CCA, Ion Crăciunescu.

Nu s-a votat propunerea Ligii de aducere a arbitrilor străini, chiar şi preşedintele a spus că nu este de acord cu aşa ceva. În schimb s-au redus baremurile cu jumătate, pentru că aşa s-a propus de la Ligă. Am înţeles că tot ce se propune de la Ligă, se aprobă. Riscăm să pierdem dintre arbitri.

Reducerea baremurilor este o lovitură pentru noi, pentru că probabil aşa vor gândi şi cei de la judeţ, unde baremurile sunt foarte mici. La ora actuală, unii arbitri care vin din anumite zone ale ţării, cum este Haţegan, care călătoreşte numai cu avionul, sau Balaj, cam ce iau din baremul de arbitraj, trebuie să dea pe transport. Dar ni se fac prezentări populiste: unii iau 200, voi luaţi atât. Părerea mea este că această decizie nu este în folosul fotbalului, dar mă rog, eu trebuie să mă supun deciziei Comitetului Executiv, pentru că suntem subordonaţi Comitetului FRF. Probabil că acum vom avea lucrurile rezolvate şi nu va mai fi nicio problemă”, a spus Crăciunescu.

Ion Crăciunescu a afirmat că cealaltă propunere a LPF, cea ca membrii CCA să nu mai aibă rude de gradul I printre arbitri a fost aprobată, însă termenul de aplicare al acesteia a fost stabilit la cinci ani. „A rămas în vigoare propunerea ca membrii CCA să nu aibă printre arbitri rude de gradul I. A rămas în picioare, dar trebuie să facem noi o propunere. Noi am fost de acord cu ea, dar se va aplica în termen de cinci ani”, a completat Crăciunescu.

Membrii Adunării Generale a LFP au decis pe 16 ianuarie să le acorde credit arbitrilor români în primele cinci etape din 2012 şi dacă aceştia nu vor comite greşeli grave la meciurile din Liga I, nu se va apela la arbitri străini. În schimb, dacă vor exista erori majore, Adunarea Generală a LPF va solicita CCA aducerea de arbitri străini. Nemulţumiţi de arbitrajele din turul campionatului, mai mulţi conducători de cluburi şi-au exprimat dorinţa ca unele partide din ultima parte a Ligii I să fie conduse de arbitri străini. Preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, nu este de acord cu această soluţie.

În altă ordine de idei, Liga I a fost amânată cu o săptămână, astfel că va începe în week-end-ul 2-4 martie, în loc de 24-26 februarie, a anunţat, vineri, preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, după Comitetul Executiv al FRF.

„Campionatul s-a amânat la toate cele trei ligi, cu o săptămână. Va începe cu etapa care era programată la acea dată. Practic s-au devansat cu o săptămână toate etapele”, a declarat Ion Crăciunescu.

Astfel, Liga I va începe cu etapa a 19-a la data programată iniţial, 3 martie.