Arbitru din Liga a 4-a, bătut şi luat cu Salvarea de pe teren

Centralul partidei Agromec Simian - Coop  Vânju Mare, din judeţul Mehedinţi, a fost lovit cu pumnii şi picioarele de spectatorii intraţi pe teren la finalul partidei.

RomaniaTV.net
16 nov. 2011, 12:54
Arbitru din Liga a 4-a, bătut şi luat cu Salvarea de pe teren

Sunt tot mai multe situaţiile în care arbitrii din eşaloanele inferioare cad victimă agresivităţii suporterilor.  Se revine astfel la situaţia de acum două-trei decenii, când corecţiile aplicate arbitrilor erau la ordinea zilei.

Situaţia de atunci a fost explicată de Ion Crăciunescu: „Câtă bătaie am luat la Anina, când eram înconjurat de 3.000 de mineri în centrul terenului… Era în ’81. Am văzut moartea cu ochii! Mă ţinea unu’ de păr, de n-atingeam pământu’: «Bă, ţi-am zis c-o să-ţi beau sângele!» Le dădusem trei jucători afară. M-au salvat nişte soldaţi şi un miliţian. S-a culcat pe mine, că nu puteam să duc până la capăt!”.

Situaţia de acum este povestită de Silviu Gulei, arbitrul care a fost practic jucat în picioare de mai multi spectatori la finalul partidei Agromec Simian – Coop Vanju Mare (0-2), din Liga a 4-a (campionatul judeţului Mehedinţi). El a fost nevoit să cheme Salvarea pentru a pleca de la stadion. După cum relatează informatiadeseverin.ro, Gulei este convins că însuşi delegatul echipei gazdă, Ion Bărăitaru, a intrat pe gazon şi l-a lovit cu pumnii.

Arbitrul a scos certificat medico-legal şi intenţionează să-l dea în judecată pe Bărăitaru, care în urmă cu cinci etape fusese eliminat de Gulei, pentru proteste, din postura de delegat al echipei Agromec. În trecut, Bărăitaru mai fusese suspendat un an pentru incidente similare. „Va răspunde în faţa legii. Îi voi da în judecată şi pe cei doi jucători ai echipei gazdă, care m-au lovit în acel meleu format după ce au pătruns spectatorii pe teren. Bărăitaru e recidivist şi trebuie suspendat pe viaţă. Asemenea oameni nu au ce căuta în fotbal, fiindcă se pot întâmpla tragedii pe teren”, a spus Gulei. Deşi incidentul a fost consemnat şi de observator, Bărăitaru neagă cu vehemenţă cele întâmplate! „L-am ameninţat, dar nu l-am lovit eu. Au fost mai mulţi spectatori şi nu ştiu cine a dat cu pumnul”, a spus Bărăitaru.