Arbitrul Ovidiu Haţegan a suferit un infarct şi a fost operat de urgenţă

Ovidiu Hațegan este cel mai bine plasat arbitru român în ierarhia FIFA și era pe lista pentru Campionatul Mondial.

28 mart. 2022, 08:14
Arbitrul Ovidiu Haţegan a suferit un infarct şi a fost operat de urgenţă

UPDATE: Arbitrul FIFA Ovidiu Haţegan a declarat că se simte bine după infarctul suferit duminică şi a cerut să îi fie respectată intimitatea. „Acum mă simt bine, totul este în regulă, sunt în continuare sub supraveghere medicală. Doresc să mulţumesc staff-ului medical care m-a îngrijit şi tuturor celor care mi-au transmis mesaje şi gândurile lor bune. În momentele acestea am nevoie de linişte, aşa că am rugămintea să îmi fie respectată intimitatea”, a declarat arbitrul, prin intermediul site-ului FRF.

UPDATE: Luca Constantin Tudor, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara, a declarat, luni, că arbitrul Ovidiu Haţegan a ajuns în stare gravă la unitatea pe care o conduce, dar starea centralului este foarte bună în acest moment.

„Domnul Haţegan a ajuns în cursul nopţii, de urgenţă, adus cu ambulanţa de la Arad, într-o stare gravă. Noi suntem singurul institut din vestul României care tratează infarctul miocardic acut prin mijloace intervenţionale. În concluzie, pentru că avem o linie de gardă care asigură permanenţa la laboratorul de angiocoronografie, a fost introdus de urgenţă în sală, i-am făcut angiografia, am constatat că are o arteră înfundată şi i s-a pus un stent. Starea lui este stabilă, în prezent este foarte bine, continuăm să-i facem nişte investigaţii suplimentare şi în acest fel vom vedea şi ce se întâmplă în continuare cu cariera dânsului. Referitor la gravitate, sigur, toată lumea ştie că un infarct miocardic acut are o mortalitate care poate să meargă până la zece la sută. În condiţiile în care pacientul este adus într-un timp util la spital, ceea ce a fost şi cazul dânsului, sigur că prognosticul lui este mult mai bun. Nu cred că se pune problema de complicaţii ulterioare majore, iar în ceea ce priveşte cariera sportivă nu ne putem pronunţa în acest moment, dar depinde cum vor evolua lucrurile în continuare şi, bineînţeles, de opţiunea lui”, a declarat Luca Constantin Tudor, managerul spitalului în care a fost operat Ovidiu Haţegan, într-o conferinţă de presă.

UPDATE: Starea de sănătate a arbitrului este stabilă, iar în două zile ar putea fi externat. Investigațiile în ceea ce-l privește pe Hațegan sunt în curs de derulare și, momentan, nu se știe dacă acesta va mai avea voie să facă efort în perioada următoare.

Cel mai bine cotat arbitru din România, Ovidiu Haţegan, are mai probleme de sănătate. Acesta a suferit un infarct și a fost operat de urgență la Timișoara.

Potrivit GSP, Ovidiu Haţegan se afla în locuința acestuia din Arad în momentul în care a simțit dureri foarte puternice în zona pieptului. Totul s-a întâmplat la scurt timp după ce ce arbitrul își terminase antrenamentul fizic pe care-l făcea în fiecare zi.

„În timpul antrenamentului a simțit o durere în piept. Cum este medic de profesie, și-a dat seama de simptome și a urcat în mașină, mergând singur la spital. A ajuns în cele din urmă la Pădurea Verde, la Timișoara, și în urma unui EKG i s-a spus că are ceva venă înfundată. I-a fost montat un stent”, a declarat o persoană apropiată arbitrului Ovidiu Hațegan, pentru SpecialArad.

Clubul Dinamo este în doliu. Un tânăr sportiv a murit, după ce i s-a făcut rău în timpul meciului
După ce a fost supus intervenției chirurgicale, medicii i-au spus lui Hațegan că a suferit un infarct, ceea ce pune serios la îndoială posibilitatea ca acesta să își continue cariera la cel mai înalt nivel.

România – Grecia 0-1. Iordănescu jr., debut cu înfrângere la naţionala tricoloră: „E de muncă!”
Ovidiu Haţegan este cel mai bine plasat arbitru român în ierarhia FIFA și era pe lista pentru Campionatul Mondial, dar și pentru fazele finale din Uefa Champions League sau Europa League.