ArcelorMittal va majora cu 67 milioane de euro capitalul producătorului de ţevi din Roman

Producătorul de ţevi ArcelorMittal Tubular Products Roman (PTRO), controlat de compania ArcelorMittal Tubular Products Holding, îşi va majora capitalul social cu suma de 292,1 milioane lei (67 milioane de euro).

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 21:18
ArcelorMittal va majora cu 67 milioane de euro capitalul producătorului de ţevi din Roman

Astfel, capitalul social al companiei va creşte de la 432, 9 milioane lei la 725 milioane lei.

Operaţiunea a fost aprobată, joi, în AGA, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Tot pentru joi a fost convocată o şedinţă a acţionarilor la ArcelorMittal Tubular Products Iaşi (TPRO), în care trebuia să se discute o injecţie de capital de 78 milioane lei, de la 162,9 milioane lei la 241 milioane lei. Compania nu a raportat până la transmiterea ştirii hotârârile AGA.

ArcelorMittal Tubular Products Holding, înregistrată în Olanda, controlează 97,47% din titlurile ArcelorMittal Tubular Products Roman şi 96,33% din acţiunile ArcelorMittal Tubular Products Iaşi.

Cele mai recente tranzacţii cu titlurile ArcelorMittal Tubular Products Roman au fost derulate la BVB miercuri, la preţul de 1,999 lei pe unitate, cotaţie la care compania are o capitalizare de 346,19 milioane lei (79,5milioane euro).

Grupul ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, deţine în România, pe lângă cei doi producători de ţevi, şi două combinate siderurgice, la Galaţi şi Hunedoara. La acestea se adaugă operatorul portuar Romportmet Galaţi şi divizia românească a ArcelorMittal Construction.