ARDE California: Incendii APOCALIPTICE au pustiit zone întregi GALERIE FOTO VIDEO

Incendiile de vegetaţie de mari proporţii mistuie California de mai bine de o săptămână. Focarele incendiilor sunt încă departe de a fi putut fi stinse. Vântul puternic pune, la propriu, paie pe foc, iar flăcările alungă populaţia din zonele afectate.

22 sept. 2014, 09:16

Rafalele puternice de vânt înteţesc focul, care acum a ajuns să se întindă pe o suprafaţă de două ori mai mare decât Bucureştiul.

Incendiul devastator ameninţă să mistuie mii de case, iar pompierii fac eforturi supraomeneşti ca să stingă pârjolul, potrivit România TV.

Cinci mii de pompieri luptă zi şi noapte împotriva incendiului care poate fi văzut şi de la 160 de kilometri depărtare. Eforturile lor sunt, însă, îngreunate de vântul puternic care bate în regiune.

„Stabilim noi recorduri mondiale, la propriu, în ceea ce priveşte domolirea flăcărilor”, a declarat televiziunilor locale pompierul Mike Kaslin. 12.000 de case sunt ameninţate de flăcări, iar câteva zeci au ars din temelii.

Citeşte şi Stare de urgenţă decretată în California

„Eram conştienţi de pericolul de a locui acolo, dar am sperat să mai supravieţuim o vară, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Aşa e viaţa”, s-au consolat unii dintre localnici. Mii de oameni sunt pregătiţi să fugă în orice moment din calea flăcărilor, în timp ce câteva sute au fost deja evacuate.  Ai sentimentul acela de panică: „Dumnezeule, chiar se întâmplă!”.

„Asta ne îngrijora, pentru asta ne-am pregătit, dar acesta este cel mai înfricoşător moment, au povestit la rândul lor pompierii. Ei au folosit buldozere ca să creeze o blocadă în calea focului. Incendiul ar putea dura încă vreo câteva săptămâni.