Arde câteva foi de dafin în dormitor. Efectul uimitor pe care îl are această procedură! Toate gospodinele trebuie să știe asta!

Nimic pe lume nu e mai nociv decât stresul. Dacă te confrunți cu aceste stări poți încerca un truc simplu și ieftin care te va ajuta.

11 mart. 2022, 11:46
Arde câteva foi de dafin în dormitor. Efectul uimitor pe care îl are această procedură! Toate gospodinele trebuie să știe asta!

Arde câteva foi de dafin în dormitor. Ai nevoie doar de 3-4 frunze uscate de dafin, o lumânare și o brichetă pentru aprins, un ibric sau un vas metalic vechi pe care sa nu-l mai utilizezi în bucătărie.

Arde câteva foi de dafin în dormitor. Efectul uimitor pe care îl are această procedură! Toate gospodinele trebuie să știe asta!

Seara, cu o jumătate de oră înainte de culcare, mergi în camera unde vei dormi și ia cu tine cele enumerate mai sus.

Prima dată trebuie să aprinzi lumânarea. După ce ai aprins lumânarea, ia pe rând frunzele de dafin și aprinde-le, apoi așază-le în vas. După câteva minute, în cameră va fi prezent un fum parfumat cu un puternic efect terapeutic.

A fost demonstrat de oamenii de știință că frunzele de dafin, prin ardere, elimină substanțe benefice sănătății. Inhalarea acestui fum îți va relaxa corpul, te va detensiona și îți va induce o stare de bine.

Frunze de dafin – beneficii

Imbunatatesc digestia – frunzele de dafin au un impact puternic asupra sistemului gastrointestinal, avand totodata efect diuretic si emetic (antivomitiv). Acestea pot fi folosite in caz de intoxicatie, ajutand organismul sa elimine substantele toxice din sistem. Substantele active din dafin amelioreaza crampele abdominale, calmeaza simptomele sindromului de colon iritabil si stimuleaza digestia.  Enzimele unice prezente în aceste frunze ajută la facilitarea digestiei și metabolismului eficient al proteinelor complexe,

Amelioreaza afectiunile respiratorii – uleiul esential de dafin, aplicat direct pe piept, poate ameliora simptomele afectiunilor aparatului respirator. Se recomanda lasarea uleiului peste noapte, pentru ca acesta va actiona in continuare. Inhalarea vaporilor acestui ulei poate stimula expectoratia, ameliorand astfel tusea si accelerand procesul de vindecare a pacientului.

Benefice pentru inima – acidul cafeic din frunzele de dafin, precum si alti antioxidanti care se regasesc in acestea, imbunatatesc sanatatea inimii, fortificand peretii venelor capilare si contribuind la eliminarea colesterolului “rau” din sange. Ceaiul din frunze de dafin este benefic pentru activitatea cardiaca , datorita combinației sale puternice de potasiu, antioxidanți și fier. Acești nutrienți ajută la ritmul cardiac, precum și la scăderea tensiunii arteriale. Insa este bine sa te sfatuiesti cu medicul inainte de a -l consuma .

Amelioreaza durerile menstruale – in perioada dificila a lunii, femeile ar trebui sa consume foi de dafin, care calmeaza crampele specifice menstruatiei. Acestea contribuie si la reglarea ciclului menstrual.

Citește și: Trucul pe care trebuie să îl știe orice român care merge la cumpărături. Cum poți debloca un cărucior fără moneda de 50 de bani! Iată secretul
Repelent pentru insecte – frunzele de dafin contin acid lauric, care tine la distanta insectele. Prepara o pasta din frunze de dafin zdrobite si un ulei vegetal la alegere si aplic-o pe piele in zilele petrecute in aer liber, cand esti expus riscului de a fi intepat de diverse insecte.

Au proprietati antiinflamatoare – frunzele de dafin pot contribui la reducerea procesului inflamator din organism. Aceste frunze contin un fitonutrient care poate reduce atat inflamatia, cat si iritatia, fiind eficiente atat in ameliorarea durerilor articulare, cat si in tratarea eruptiilor cutanate.

Citește și: Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu cafea. Trucul ieftin care a dat pe spate orice gospodină! Rezultatele sunt uimitoare