Ardei copţi cu usturoi, reţeta de weekend cu care nu dai greş VIDEO

Sfârşitul de săptămână adună toată familia în jurul mesei, iar mai mereu există dileme cu privire la cel mai potrivit meniu. Noi avem o reţetă care va împăca sigur pe toată lumea.

20 nov. 2021, 10:08
Ardei copţi cu usturoi, reţeta de weekend cu care nu dai greş VIDEO

Ardei copţi cu usturoi, o mâncare delicioasă de toamnă pentru toate gusturile. Evident, nu este chiar recomandată celor care ies apoi în oraş.  Savoarea ardeilor kapia perpeliți pe grătar (sau la cuptor), dulceața legumei și parfumul usturoiului se împletesc perfect. Alături de o salată de vinete și o pâine proaspătă, poți considera că e mereu vară în farfuria ta. Dacă în loc de salata de vinete pui o friptură, eşti mult mai aproape de iarnă.

Reţetă zacuscă de vinete, ingredientul care îi dă tot gustul. Secretul bunicii pentru a rezista peste iarnă fără conservanţi

Cum să prepari o salată de ardei copți cu usturoi

Și pentru că beneficiile sunt nenumărate, ar trebui să te bucuri și de savoarea inegalabilă a ardeilor copți. Iată o rețetă ușoară și extrem de gustoasă de salată de ardei copți cu usturoi.

Cum se coc ardeii ?

Ardeii spălați se pun pe plita încinsă bine de tot și se întorc pe măsură ce se înnegrește coaja. Ardeii copți pe foc cu lemne îi poți congela pentru a avea iarna ardei cu aromă de fum. Dacă dorești să nu faci fum în casă, atunci poți alege să coci ardeii în cuptor. Îi pui în tavă, la distanță unii de alții, punând mai întâi folie de aluminiu sub ei.

Se introduce tava sub grillul cuptorului pornit la maxim. Tava se așează pe primul nivel de sus, dar sa lași cam 10 cm distanță față de sursa de căldură.

Lasă ardeii să se coacă până coaja se înnegrește bine de tot, apoi întoarce-i să se rumenească și pe restul părților.

Ingrediente

  • 8-10 ardei capia,
  • 5-6 căței de usturoi,
  • 2-3 linguri ulei,
  • 1-2 linguri oțet de mere,
  • 1-2 linguri suc de la ardeiul copt,
  • sare și piper,
  • verdeață (opțional)

Modul de preparare

Pentru început, se coc ardeii, pe grătar sau pe flacără, având însă grijă să nu se usuce prea tare. După ce i-ați întors pe fiecare parte pentru a fi copți în mod uniform, lăsați-i la răcit. Ulterior, îi puteți curăța.

FRIPTURA DE MIEL la cuptor după reţeta bunicii, se topeşte în gură. Secretul Jamilei pentru un MIEL LA CUPTOR delicios

Între timp puteți prepara dressingul. Veți avea nevoie de cățeii de usturoi, sare și puțin ulei. Usturoiul se pisează, se adaugă sarea și uleiul și se amestecă până când se obține o pastă omogenă.

Se adaugă oțetul și se diluează dressingul format cu zeama de la ardeii copți. Astfel, gustul obținut va fi unul echilibrat, dulce, fără a mai fi nevoie de adaos de zahăr. Într-un bol mai mare se adaugă ardeii copți, tăiați fâșii și deasupra dressingul. La final se pot toca câteva bucățele de usturoi deasupra și se poate adăuga și pătrunjel, după gust.

Ardei copţi cu usturoi pentru iarnă, cum îi face Jamila

https://www.youtube.com/watch?v=yHbvs3hgWLQ