Are 102 ani, vorbeşte patru limbi străine, cântă zilnic la pian şi a fost Miss Braşov 1928 VIDEO

Cea mai vârstnică persoană din Braşov a împlinit 102 ani. Vorbeşte cursiv patru limbi străine şi cântă zilnic la pian. A fost profesoară de muzică, iar apoi secretară. Dar cel mai frumos titlu pe care l-a câştigat este cel de Miss Braşov în anul 1928.

RomaniaTV.net
28 iul. 2012, 05:58

Aurelia Soci s-a născut în 1910 într-o familie de negustori de mătăsuri. Spune că se simte şi acum cel puţin ca la 50 de ani. Toată viaţa, pianul a fost dragostea ei.

În anul 1928, când împlinise 18 ani, a câştigat titlul de Miss Braşov.

„Întâmplarea a făcut să fiu Miss Braşov. M-am dus cu o prietenă care era frumuşică, m-au văzut pe mine acolo, m-au chemat, prietena mea nu a fost aleasă şi am fost aleasă”, a povestit bătrâna.

Cel mai mult i-a plăcut însă să fie dascăl. A continuat să predea pianul chiar şi când nu a mai fost profesoară. A transmis şi elevilor ei pasiunea pentru muzică.

„Am primit din partea dumneaei prima îndrumare la lecţia de pian, apoi am urmat şcoala populară de arte şi sunt şi azi recunoscător pentru tainele împărtăşite atunci”, a spus Alexandru, fost elev.

„Este foarte activă, cred că este unul din factorii care au ajutat-o să ajungă la 102 ani. Nu i-a plăcut niciodată să lâncezească, să piardă timpul. Avea 92 de ani şi avea elevi la limba germană, îşi făcea temele înainte de a veni elevii”, a declarat Minerva Timatu, o persoană apropiată braşovencei.

Doamna Soci spune că ceea ce a ţinut-o în viaţă este credinţa.

„Dorinţa mea este ca toată lumea să fie bună şi înţelegătore”.