Are 91 de ani şi a devenit cea mai vârstnică persoană care a absolvit o universitate în Thailanda

O femeie de 91 de ani a devenit cea mai vârstnică persoană care a absolvit o universitate în Thailanda, primindu-și diploma de licență, miercuri, din partea regelui Maha Vajiralongkorn.

09 aug. 2017, 11:38
Are 91 de ani şi a devenit cea mai vârstnică persoană care a absolvit o universitate în Thailanda

Însoțită de familia ei, Kimlun Jinakul a călătorit peste 700 de kilometri din provincia nordică Phayao până la Sukhothai Thammathirat Open University, de lângă Bangkok, pentru a-și primi diploma în ecologie umană.

„A fost întotdeauna visul meu de a-mi continua studiile”, a declarat Kimlun pentru postul local de televiziune Thai PBS, adăugând că nu și-a putut continua educația după terminarea liceului deoarece familia nu a putut-o sprijini financiar, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Absolvenţii pot primi răspuns pe loc dacă sunt admişi la universitate în Marea Britanie

Kimlun a declarat că s-a simțit inspirată să își continue studiile în 2011, după ce a văzut că atât copiii cât și nepoții ei au primit diplome universitare și apoi și-au găsit locuri de muncă decente. „Niciodată nu e prea târziu să studiezi”, a mărturisit ea.

Potrivit universității citate, pe durata studiilor, Kimlun nu a primit vreun tratament special în ceea ce privește notarea. De altfel, femeia a picat mai multe examene și a trebuit să fie re-examinată de mai multe ori.