Are o avere uriaşă, însă adoră reducerile. Femeia care are nevoie de patru angajaţi şi două microbuze pentru a duce cumpărăturile acasă

Tamara Eccleston, fiica fostului proprietar al Formulei 1, a petrecut o zi întreagă într-un magazin renumit pentru preţurile mici. La final, tânăra de 33 de ani a avut nevoie  de patru angajaţi şi două microbuze pentru a putea duce acasă toate cumpărăturile. 

08 dec. 2017, 15:46
Are o avere uriaşă, însă adoră reducerile. Femeia care are nevoie de patru angajaţi şi două microbuze pentru a duce cumpărăturile acasă

Tamara este una dintre fiicele lui Bernie Ecclestone, un om de afaceri britanic cunoscut mai ales datorită implicării în Formula 1. Averea tinerei în vârstă de 33 de ani este estimată la 70 de milioane de lire sterline. Cu toate acestea se pare că adoră reducerile.

Descris de presa din străinătate ca „The F1 Supremo”, Bernie Ecclestone a fost CEO şi preşedinte al Formula One Management şi Formula One Administration până la începutul anului 2014.

Imediat după încheierea celui de-al doilea război mondial, Ecclestone a intrat în comerţul cu piese de schimb pentru motociclete prin compania Comptone & Ecclestone Motorcycle Dealership, fondată alături de Fred Compton. În 1949 a participat pentru prima dată la o cursă de Formula 3. A urmat o perioadă în care a concurat mai ales pe traseul de la Brands Hatch, Marea Britanie, obţinând o serie de victorii şi rezultate pozitive. În urma unor accidentări, a decis să se retragă şi să se concentreze pe afaceri.

A investit în imobiliare timp de şapte ani înainte de a reveni la curse din poziţia de manager al pilotului de Formula 1 Stuart Lewis-Evans. A încercat chiar să piloteze o maşină pe circuitele de la Monaco şi Silverstone, însă nu a reuşit să se califice pe grila de start, scrie businessmagazin.ro.

La începutul anului 1972, Bernie Ecclestone a cumpărat echipa de Formula 1 Brabham de la Ron Tauranac, făcându-şi astfel intrarea într-un sport pe care avea să îl schimbe definitiv. Nelson Piquet, pilotul echipei, a ratat cu puţin titlul mondial în 1980, însă şi-a luat revanşa în 1981 şi 1983. Echipa a evoluat până la sfârşitul sezonului 1987, în care Brabham a reuşit să obţină doar opt puncte. Ecclestone a vândut echipa pe care o cumpărase cu doar 120.000 de dolari la un preţ de peste 5 milioane de dolari.

În paralel cu conducerea echipei de Formula 1, Ecclestone a fondat Formula One Constructors Association în 1974 şi a devenit preşedinte al organizaţiei în 1978. Bernie Ecclestone s-a implicat activ în vânzarea drepturilor de televizare, punând bazele unei alte organizaţii, Formula One Promotions and Administration (F.O.P.A.). El a reuşit să negocieze un contract prin care 47% din banii plătiţi de televiziuni ajungeau la echipe, 30% la Federaţia Internaţională de Automobilism iar 23% la F.O.P.A. Administrând ambele organizaţii, Ecclestone a avut controlul absolut asupra Formulei 1, iar averea sa a crescut considerabil.

În anul 2013, omul de afaceri a fost implicat într-o serie de acuzaţii privind darea de mită şi a fost obligat, în februarie 2014, să cedeze funcţiile de conducere pe care le deţinea. „Nu vă faceţi griji, vom fi aici mereu”, a declarat Bernie Ecclestone atunci când a fost întrebat cum vede viitorul Formulei 1, după ce va părăsi conducerea „marelui circ”.

Citeşte şi Bernie Ecclestone a fost dat afară de la conducerea Formulei 1. Timp de 40 de ani a condus Marele Circ