Arena Naţională riscă să fie ÎNCHISĂ. Prima REACŢIE a Primăriei Bucureşti

Arena Naţională a funcţionat de cinci ani fără autorizaţie de la Pompieri, din cauza unor probleme cu acoperişul pentru care s-au plătit 20 de milioane de euro. Acum, acesta trebuie schimbat pentru ca stadionul să nu fie închis.

04 nov. 2015, 14:24
Arena Naţională riscă să fie ÎNCHISĂ. Prima REACŢIE a Primăriei Bucureşti

Arena Nationala a gazduit finala Europa league in 2012, iar acum s-ar putea inchide. Membrana acoperisului este alcatuita dintr-un burete care nu se incadreaza intr-o clasa de combustibilitate validata in Romania, astfel ca Pompierii ameninta ca vor inchide stadionul.

Citeşte şi Arena Naţională nu are aviz de la Pompieri. „O închidem în 30 de zile!”

Reprezentantii Primariei Bucuresti sustin ca de vina ar fi legislatia din tara noastra, intrucat un material similar este permis in tari precum Germania si Elvetia. Primaria da asigurari ca buretele „nu arde si nu pica nimic din el la caldura”.

„Daca se inchide National Arena, se poate inchide toata Romania! Dar nu e nici o problema. Oricum e nevoie de o resetare a intregii administratii publice. S-a terminat cu felul de pina acum de a face administratie. Asa ca, daca nu vom convinge pe baza de experti, ne ramine doar inchiderea arenei sau schimbarea acoperisului. Nimeni nu vrea sa se mai abata nici un centimetru de la lege!”, spun reprezentantii Primariei, potrivit blogului lui Catalin Tolontan.