Arestări în Franţa: Patru persoane suspectate de pregătirea unor atentate teroriste

Patru persoane, suspectate că pregăteau un atentat în Franţa, au fost arestate vineri în oraşul Montpellier şi în împrejurimi, potrivit surselor din cadrul Poliţiei, citate de Liberation.

RomaniaTV.net
10 feb. 2017, 13:26
Arestări în Franţa: Patru persoane suspectate de pregătirea unor atentate teroriste

„Anchetatorii cred că era prevăzut un astfel de act, dar nu se ştie unde şi cum”, a precizat o sursă apropiată anchetei. „Dorinţa de a trece la acţiune şi de a fabrica mai multe dispozitive explozive pare materializată”, a precizat o sursă din cadrul Poliţiei.

„Cei patru suspecţi, în vârstă de 16, 20, 26 şi 33 de ani, au fost arestaţi după ce cumpăraseră acetonă” care ar fi putut servi la fabricarea unui dispozitiv exploziv, a explicat o sursă din cadrul Poliţiei.

Citeşte şi ATENTATE PARIS. Trei persoane suspectate de legături cu teroriştii din Franţa, arestate în Germania

Printre aceştia, o adolescentă de 16 ani a putut fi reperată după ce şi-a exprimat dorinţa, pe reţelele de socializare, să plece în Siria sau Irak iar dacă nu, să comită un atac în Franţa.

În urma percheziţiilor s-a găsit peroxidului de acetonă, un exploziv artizanal puternic dar foarte instabil, precum şi acetonă, apă oxigenată, seringi şi mănuşi de protecţie, precizează o sursă judiciară.


loading...