Arestări la protestele din Belarus. Zeci de femei, arestate de indivizi cu cagule VIDEO

Incidente violente în Minsk, capitala statului Belarus. Poliţia a arestat sâmbătă zeci de femei care participau la o adunare paşnică a mii de persoane în centrul oraşului. Manifestantele îşi exprimau nemulţumirea faţă de violenţele poliţieneşti şi a fraudei electorale.  

RomaniaTV.net
12 sept. 2020, 20:13
Arestări la protestele din Belarus. Zeci de femei, arestate de indivizi cu cagule VIDEO

Mitingul din centrul Minskului a precedat o altă manifestaţie de amploare ce ar putea avea loc duminică.

Cei mai mulţi dintre cei care au ieşit în stardă erau femei. Unele dintre ele au venit cu cratiţe şi polonice, în vreme ce altele au scandat „Daţi-ne-o pe Maşa noastră!”, făcând referire la Maria Kolesnikova, din opoziţie, şi „Pleacă!“, la adresa preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, conform Digi 24.

Maria Kolesnikova, una dintre reprezentantele Opoziţiei din Belarus, a fost arestată, după ce s-a opus expulzării forţate. Femeia de 38 de ani a devenit un simbol al rezistenţei, în condiţiile în care alţi lideri ai opoziţiei au fost închişi ori obligaţi să părăsească ţara. Printre aceştia se numără şi Svetlana Tihanovskaia, contracandidata preşedintelui Aleksandr Lukaşenko la scrutinul prezidenţial din 9 august.

Realegerea lui Aleksandr Lukaşenko, la putere din 1994, cu un scor de 80%, pe 9 august, la preşedinţia fostei republici sovietice, a determinat o serie de proteste. Manifestanţii au contestat alegerile, care ar fi fost trucate şi au insistat că Tihanovskaia ar fi fost adevărata câştigătoare.