Argeş: O grenadă în stare de funcţionare, găsită lângă un coş de gunoi

O grenadă defensivă din primul război mondial în stare de funcţionare a fost găsită abandonată, vineri, lângă un coş de gunoi dintr-un cartier al oraşului Câmpulung Muscel, iar localnicii au sunat imediat la 112 pentru a cere intervenţia pirotehniştilor.

RomaniaTV.net
02 dec. 2011, 20:40
Argeş: O grenadă în stare de funcţionare, găsită lângă un coş de gunoi

Poliţiştii au blocat în scurt timp strada, proiectilul fiind ridicat de un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş şi transportat într-un depozit, urmând să fie distrus într-un poligon specializat în astfel de operaţiuni, potrivit Mediafax.

Surse din rândul anchetatorilor spun că grenada ar fi fost aruncată de un localnic care a descoperit-o, cel mai probabil, în timp ce săpa în curtea casei, oamenii legii încercând să stabilească identitatea acestuia.

Incidentul a fost semnalat la Serviciul unic de urgenţă după ce un bărbat care trecea prin cartierul Visoi, din oraşul argeşean Câmpulung Muscel, a observat o grenadă în perfectă stare de funcţionare, aruncată lângă un coş de gunoi. Pericolul a fost mare în condiţiile în care la numai câţiva metri de proiectil se află o masă unde pensionarii joacă table şi şah, iar zona era populată.

Poliţiştii au blocat imediat străzile perimetrului în care a fost găsită grenada şi au direcţionat traficul pe străzile adiacente în aşteptarea echipei pirotehnice din cadrul ISU Argeş.

„Grenada defensivă din primul război mondial este în perfectă stare de funcţionare. A fost pericol mare deoarece putea să explodeze dacă ar fi fost manevrată sau lovită. Grenada a fost ridicată şi transportată în condiţii de securitate, urmând să fie distrusă într-un poligon specializat”, a declarat lt. Gheorghe Popescu, din cadrul ISU Argeş.

Pirotehniştii argeşeni au ridicat în condiţii de siguranţă proiectilul, aşezat într-o cutie specială, acesta urmând să fie distrus în condiţii de siguranţă, conform procedurilor.

Poliţiştii din Câmpulung Muscel continuă cercetările în acest caz pentru a stabili împrejurările în care grenada a ajuns pe stradă, existând suspiciunea că aceasta a fost aruncată de un localnic care a găsit-o în timp ce renova o casă.