ARGINT pentru echipajul de patru rame masculin la JO 2020

Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Cosmin Pascari au terminat pe locul 2 în finala finala probei de patru rame masculin, cu timpul de 5:43.13!

28 iul. 2021, 04:20
ARGINT pentru echipajul de patru rame masculin la JO 2020

ARGINT pentru echipajul de patru rame masculin la JO 2020. România ia o nouă medalie! Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berari și Cosmin Pascari au terminat pe doi cursa de la patru rame masculin la Tokyo 2020.

ARGINT pentru echipajul de patru rame masculin la JO 2020

În proba masculină de patru rame fără cârmaci masculin, Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari au câştigat seria de recalificări de duminică, în 6:09.72. Cei patru componenţi ai bărcii sunt vicecampioni europeni la Varese, anul acesta, şi vicecampioni mondiali la Linz, în 2019. Ţigănescu, Berariu şi Pascari sunt campioni europeni şi în 2018, la Glasgow.  Românii au alcătuit cea mai tânără barcă din finală!

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, AUR în proba de dublu vâsle la JO 2020. Record olimpic!

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au câștigat medaliile de aur în proba de dublu vâsle de la JO 2020! Româncele s-au impus clar în cursa de 2.000 de metri, stabilind un nou record olimpic!  Simona Radiș și Ancuța Bodnar, vicecampioane mondiale și campioane europene, au dominat auroritar proba de dublu vâsle. Pe culoarul 4, al favoritelor, româncele au adus primul aur pentru România la Tokyo 2020. Radiș și Bodnar au fost la un nivel uriaș, au avut un ritm perfect și au condus cursa încă de la început, distanțându-se constant de rivale pe durata celor 2.000 de metri! Noua Zeelandă a terminat pe locul 2, la peste 3 secunde de România, în timp ce Olanda a luat medalia de bronz. Favoritele probei,  Radiș și Bodnar au terminat cursa cu un timp de 6:41.03, stabilind un nou record olimpic!

România, pe locul 3 în finala B la 4 rame feminin

În finala B a probei de patru rame feminin (W4-), Mădălina Hegheș, Roxana Anghel, Elena Logofătu și Cristina Popescu au terminat pe locul 3. Astfel, la general, româncele au încheiat proba pe locul 9. Barca României a început bine cursa, luptând pentru prima poziție cu Statele Unite. După 1500 de metri, „tricolorele” erau pe 2, însă au pierdut ritmul pe final și au fost depășite de daneze.

România, pe locul 3 în finala B la dublu vâsle masculin

În finala B a probei de dublu vâsle masculin, Ionuț Prundeanu și Marian Enache au terminat pe locul 3. Astfel, aceștia se clasează la general pe locul 9. Cei doi români au avut un start slab, dar au terminat în forță și au ocupat locul 3, la doar trei sutimi de secundă față de Irlanda, care a venit pe 4. Rusia a câștigat finala, iar Noua Zeelandă a terminat pe 2. Sportivi români au o zi plină la Jocurile Olimpice. „Tricolorii” intră în competiție la canotaj, box, înot, fotbal și tir cu arcul.