Argumentul lui Iohannis pentru respingerea codului fiscal, anulat de datele oficiale. Ce DATORIE EXTERNĂ avem

Unul dintre argumentele lui Klaus Iohannis pentru respingerea Codului Fiscal a fost anulat de datele oficiale. Datoria externă a României a scăzut cu aproape 10 miliarde euro în ultimii doi ani, iar România se împrumută la costuri tot mai mici.

20 iul. 2015, 09:50
Argumentul lui Iohannis pentru respingerea codului fiscal, anulat de datele oficiale. Ce DATORIE EXTERNĂ avem

Klau Iohannis a declarat că unul dintre motivele pentru care nu a acceptat propunerea pentru noul Cod Fiscal a fost acela al datoriilor externe pe care România le are. Cu toate acestea, ţara noastră a plătit aproape integral datoriile către FMI şi se observă o scădere rapidă în ultimii doi ani de la 99.97 de miliarde în mai 2013, până la mai puţin de 90.79 de miliarde în mai 2015, potrivit România TV.

Citeşte şi Datoria publică a României este scăzută,dar nevoia de finanţare din 2014 reprezintă principala vulnerabilitate

Mai mult, a avut loc o scădere a datoriilor atât a statului român faţă de companii sau bănci din străinătate, cât şi datoria băncilor româneşti faţă de companiile sau băncile străine. De asemenea, a scăzut şi datoria externă pe cap de locuitor, de la 5.000 de euro de persoană la 4.540 de euro.