Arhiepiscopia Argeşului se delimitează de deputatul Aurel Bălăşoiu: „S-a ajuns aici din cauza lipsei de credinţă, a mândriei şi a îndepărtării de valorile tradiţionale ortodoxe”

Deputatul Aurel Bălăşoiu a fost acuzat de un călugăr că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu el, iar din înregistrarea audio se poate bănui inclusiv că faptele ar fi avut loc când clericul ar fi fost minor, astfel că Parchetul General s-a autosesizat în această cauză şi a anunţat că a demarat cercetările in rem.

04 oct. 2022, 18:02
Arhiepiscopia Argeşului se delimitează de deputatul Aurel Bălăşoiu: „S-a ajuns aici din cauza lipsei de credinţă, a mândriei şi a îndepărtării de valorile tradiţionale ortodoxe”

Arhiespiscopia Argeșului a avut o primă reacție la scandalul sexual în care e implicat deputatul Aurel Bălășoiu. Acesta făcea parte și din forul religios, fiind ales ca reprezentant grație implicării sale în politică. Arhiepiscopia spune că l-a exclus pe Bălășoiu din funcție și vine și cu explicații asupra scandalului în care au fost pomenite și nume ale unor înalți prelați.

„Din comportamentul public manifestat, Aurel Bălășoiu s-a dovedit a fi un creștin ortodox apropiat de parohiile din comuna unde fusese primar. În calitate de edil local, și ulterior de parlamentar, s-a preocupat de bunul mers al unor biserici din județul Argeș, sprijinind diferite lucrări. Legat de implicarea domnului deputat în recentul scandal, aceasta este o chestiune asupra căreia nu ne putem exprima, întrucât nu se cunosc toate detaliile.Credem că s-a ajuns aici din cauza lipsei de credință, a mândriei și a îndepărtării de valorile tradiționale ortodoxe românești. Este regretabil că asemenea situații nedorite se întâmplă”, a transmite Arhiespiscopia Argeșului pentru Adevărul.

Sursa citată a solicitat Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului să spună dacă există vreo legătură între această instituție și Cristi Călin.

Citeşte şi: Liberalul Cătălin Boboc, precizări după acuzaţia că s-a branşat ilegal la reţeaua de energie: Nu este vorba de niciun furt! Am documente care pot dovedi asta

„Persoana menționată nu a făcut și nu face parte din clerul argeșean sau muscelean, nu a fost și nu este angajată a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului”, adaugă reprezentanții Arhiepiscopiei.

Acesta este cel de-al doilea scandal sexual în ultimele săptămâni în care sunt implicați clerici, după ce preotul Visarion Alexa, din București, a fost pus sub control judiciar pentru că ar fi agresat sexual o enoriaşă.

„Credem că s-a ajuns aici din cauza lipsei de credință, a mândriei și a îndepărtării de valorile tradiționale ortodoxe românești. Este regretabil că asemenea situații nedorite se întâmplă”, a mai precizat conducerea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Citeşte şi: Deputatul Aurel Bălăşoiu, exclus din PSD după ce a fost acuzat că ar fi făcut sex cu un călugăr, este implicat în două dosare penale, unul fiind pentru viol