Deputatul Aurel Bălăşoiu, exclus din PSD după ce a fost acuzat că ar fi făcut sex cu un călugăr, este implicat în două dosare penale, unul fiind pentru viol

Parchetul General anunță că deputatul Aurel Bălășoiu, exclus zilele trecute din PSD, este vizat în două dosare penale, unul pentru act sexual cu minor, în care procurorii s-au sesizat din oficiu, și unul pentru viol, deschis ca urmare a unei plângeri.

04 oct. 2022, 17:29
Deputatul Aurel Bălăşoiu, exclus din PSD după ce a fost acuzat că ar fi făcut sex cu un călugăr, este implicat în două dosare penale, unul fiind pentru viol

PSD l-a exclus, sâmbătă, din partid, pe deputatul Aurel Bălășoiu, căruia social-democrații îi cer să își dea demisia și din Parlament. Motivul este, potrivit unor surse din conducerea partidului, o înregistrare video care ar fi ajuns la Marcel Ciolacu, cu o partidă de sex la care ar fi participat și deputatul Bălășoiu.

„Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu la data de 4.10.2022 cu privire la săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor prev. de art. 220 Cod penal, ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la săvârșirea acestei fapte de către o persoană având calitatea de deputat în Parlamentul României.

Totodată, pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică a fost deschis un al doilea dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunii de viol prev. de art. 218 din Codul penal, ca urmare a depunerii unei plângeri penale împotriva aceleiași persoane.

Menționăm că în ambele dosare urmărirea penală se desfășoară in rem. Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, transmite PÎCCJ.

Citeşte şi: Liberalul Cătălin Boboc, precizări după acuzaţia că s-a branşat ilegal la reţeaua de energie: Nu este vorba de niciun furt! Am documente care pot dovedi asta

PSD l-a exclus, sâmbătă, din partid, pe deputatul Aurel Bălășoiu, căruia social-democrații îi cer să își dea demisia și din Parlament.

Motivul este, potrivit unor surse din conducerea partidului, o înregistrare video care ar fi ajuns la Marcel Ciolacu, cu o partidă de sex la care ar fi participat și deputatul Bălășoiu. Imaginile ar fi fost livrate conducerii PSD de o sursă anonimă, și ar arăta o partidă de sex în grup.

Aurel Bălășoiu este teolog și a fost primar al comunei Rociu din Argeș, înainte de a fi ales deputat pe listele PSD. Într-un interviu pentru Antena 3, deputatul a spus că nu el este cel filmat în videoclipul trimis șefului PSD.

„Le-am privit, le-am studiat, pot spune că nu sunt vinovat și drept dovadă că așteptăm să vedem soluția care va fi, ce se va întâmpla, că dacă nu știm nimic, ce e în spate, nu poți să vorbești. Nu (nu îl cunosc pe tânărul din fotografii – n.r.) și oricum nu apare copil minor acolo, cum sunt pozele. Nu sunt eu acolo (în acele fotografii – n.r.), ăsta e punctul meu de vedere”, a declarat duminică Aurel Bălăşoiu, la Antena 3.

Citeşte şi: Emil Boc vrea ca tinerii să poată vota la alegerile locale și regionale din Europa de la 16 ani