Arhiepiscopia Hușilor, cadou uriaș pentru sute de copii. Proiectul „Copilărie și credință” a adus lumină în inimile tinerilor din județ

Sute de copii din județul Vaslui s-au bucurat de unul dintre cele mai frumoase cadouri din partea Arhiepiscopiei Huși. 520 de tineri au participat la taberele care fac parte din proiectul „Copilărie și credință”.

01 aug. 2023, 19:05
Arhiepiscopia Hușilor, cadou uriaș pentru sute de copii. Proiectul „Copilărie și credință” a adus lumină în inimile tinerilor din județ
Arhiepiscopia Hușilor, cadou uriaș pentru sute de copii. Proiectul „Copilărie și credință” a adus lumină în inimile tinerilor din județ

„Copilărie și credință” este un proiect eparhial de tabere rurale misionare, care se derulează în Eparhia Hușilor. Numai în perioada 0-23 iulie 2023, 520 de copii din județ au participat la cele patru tabere, conform unui comunicat prezentat de Biroul de Presă al Episcopiei Hușilor, pe site-ul episcopiahusilor.ro.

Citește și: Suferința cumplită din viața lui Tudor Gheorghe! Drama trăit de artist în ultimii ani: „ Nu mai are ce să-mi mai ia. Mi-am găsit puterea în muncă”

Printre acestea se numără tabăra de la Cârja, Protopopiatul Huși (08-12 iulie, 100 de participanți), tabăra de la Mălușteni, Lupești și Țuțcani, Protopopiatul Bârlad (130 de participanți), tabăra de la Puiești, Protopopiatul Bârlad (160 de participanți), tabăra de la Stănilești, Protopopiatul Huși (130 de participanți).

„În toate aceste comunități am fost sprijiniți de Preasfințitul Părinte Ignatie, inițiatorul programului de tabere „Copilărie și credință”, aflat la a V-a ediție, de Primăriile Comunelor Mălușteni, Puiești, Stănilești, de Primăria orașului Murgeni, de Școlile Gimnaziale din fiecare localitate și de Liceul Tehnologic Puiești, de domnii primari, de domnii și doamnele directori, cadrele didactice, de către preoții parohi, doamnele preotese și de toți oamenii de bine, care ne-au susținut activitatea. Copiii din tabere s-au implicat la atelierele de muzică, dans, tir cu arcul, magic hands, comunicare, orientare în natură. Împreună am participat la drumeție, la activitățile sportive, la vânătoarea de comori și la focul de tabară. În a treia zi de tabară, toți copiii se spovedesc și în ultima zi de tabară, a patra zi, toți se împărtășesc cu Trupul și Sângele Domnului, în cadrul Sfintei Liturghii. Animatorii JoyCamps Romania au încercat să le facă vacanța de vară mai frumoasă participanților, care s-au îndrăgostit de activități, s-au împrietenit cu echipa de voluntari și au rămas cu amintiri de neuitat”, a precizat pr. Marian Dumitru Rugină, coordonatorul Sectorului activități cu tineretul, din cadrul Centrului Eparhial Huși, într-o declarație consemnată de Biroul de Presă al Episcopiei Hușilor și publicată în comunicatul transmis pe site-ul episcopiahusilor.ro.

“Copilașii pe care i-am întâlnit în tabere ne-au mărturisit că această experiență îi va ajuta în viitor și că abia așteaptă să ne revedem și vara viitoare, să mai învățăm unii de la alții, căci la fel ca și ei, noi am învățat de la copii să revenim la stadiul inițial al drumului nostru, bineînțeles sufletește, și să-l descoperim pe copilul din interiorul nostru”, a susținut Villy Moldovan, unul dintre animatorii JoyCamps Romania.

În perioada 30 iulie – 2 august se derulează tabăra din satele Leoști, Crăsnășeni și Bălțați, Protopopiatul Huși, echipa de animatori urmând să se deplaseze în perioada 4-8 august în comuna Fruntișeni, Protopopiatul Bârlad, se mai arată în comunicatul prezentat public pe site-ul Episcopiei Hușilor, episcopiahusilor.ro.

Citește și: Vasile Dîncu, pus la colţ de Dumitru Dragomir. „Să tacă! N-a făcut nimic! Nu vreau să vorbesc mai mult pentru că i-am promis lui Rus”