Suferința cumplită din viața lui Tudor Gheorghe! Drama trăit de artist în ultimii ani: „ Nu mai are ce să-mi mai ia. Mi-am găsit puterea în muncă”

Mereu cu zâmbetul pe buze, Tudor Gheorghe a bucurat sufletele a zeci de mii de oameni cu muzica lui. Puțină lume știe că ultimii doi ani au fost cumpliți pentru marele interpret.

01 aug. 2023, 18:51
Suferința cumplită din viața lui Tudor Gheorghe! Drama trăit de artist în ultimii ani: „ Nu mai are ce să-mi mai ia. Mi-am găsit puterea în muncă”
Suferința cumplită din viața lui Tudor Gheorghe! Drama trăit de artist în ultimii ani: „ Nu mai are ce să-mi mai ia. Mi-am găsit puterea în muncă”

Maestrul Tudor Gheorghe este deja o legendă a României, fiind unul dintre cei mai mari artiști pe care îi are țara noastră. Interpretul se bucură de un succes uriaș în rândul oamenilor, având fani de toate vârstele și din toate mediile. Artistul împlinește astăzi vârsta de 78 de ani, totuși ultimii doi ani din viața lui au fost umbriți de o dramă cumplită, de care foarte puțină lume are habar. În luna ianuarie a anului 2021 soția marelui Tudor Gheorghe a plecat dintre noi, lăsând în urmă o durere uriașă.

Citește și: Tudor Gheorghe şi-a anulat concertul de Crăciun. Artistul are probleme de sănătate: „Îmi pare nespus de rău”

Tudor Gheorghe și-a pus sufletul pe tavă în fața oamenilor și a dezvăluit în jurnalul „Vă dau un an din viața mea”, apărut la Editura Scrisul Românesc, mai multe episoade din viața de artist. Aceasta a făcut o serie de mărturisiri, învăluite în umorul caracteristic, despre turnee, familie, dar şi despre operaţia la inimă, suferită în 2014. Cele mai multe dintre ele se învârt în jurul Georgetei, femeia care i-a furat sufletul lui Tudor Gheorghe și pe care o numeşte ”doamna mea”.

„Avem 50 de ani de căsătorie, au fost ani frumoşi, petrecuţi lângă femeia care m-a îngrijit, m-a iubit şi mă susţine”, spunea muzicianul în urmă cu 7 ani, care şi-a amintit şi de ziua în care s-a îndrăgostit: „În anii studenţiei am întâlnit-o prima oară. Era de o frumuseţe absolută şi m-a fascinat din prima clipă. Mă duceam de fiecare dată să o văd în spectacole. Când am revenit în Craiova, după terminarea Institutului de Teatru, am reîntâlnit-o. Din toamna lui 1966 şi până astăzi nu ne-am mai despărţit. Ea a fost cel mai important cenzor al meu, m-a învăţat să gătesc, să fac din bucătărie micul meu refugiu. Secretul căsniciei noastre e acela că nu am îmbinat niciodată profesia cu viaţa de familie. Împreună avem un fiu, pe Tudor Adrian, care ne-a dăruit un nepot”, a dezvăluit acesta.

Actriţa Georgeta Luchian Tudor, a murit la vârsta de 86 de ani, în ianuarie 2021. Tudor Gheorghe a vorbit mereu cu dragoste și admirație despre soția sa, cu care a avut o căsnicie fericită, de mai bine de o jumătate de secol. I-a unit pasiunea pentru muzică şi cea pentru teatru.De mai bine de 2 ani, maestrul trăiește o adevărată dramă și se obișnuiește foarte greu cu lipsa femeii iubite.

„Odată ce mi-a luat-o pe doamna Geta nu mai are ce să-mi mai ia. Mi-am găsit puterea în muncă. M-a ușurat munca, nu e ușor să pierzi pe cineva lângă care ai trăit o viață, peste 50 de ani! Azi, cel mai mult îmi lipsește doamna Tudor. Toate vacanțele cu ea îmi lipsesc, erau unice. Plecam prin sindicat, cu bilete, așa era pe atunci. Am plecat într-un circuit prin țară și am uitat-o în gară. Eram cu gândurile mele, m-am urcat în alt tren. A trecut cu trenul și am vazut-o pe peron cu două valize lângă ea. Zic: „Aoleo, asta e nevasta-mea!” Îi spuneai doamnă de cum o vedeai, avea o eleganță, un rafinament, o sensibilitate aparte!”, a declarat maestrul, cu lacrimi în ochi, în cadrul emisiunii „La cină”, de la Digi 24.

Citește și: Seria dezvăluirilor șocante în scandalul „Azilele groazei” continuă. Copiii morți în centrul din Mureș, îngropați pe câmp