Arhiepiscopia Tomisului este în doliu. ÎPS Teodosie a oficiat, în Sâmbăta Mare, slujba de înmormântare a unuia dintre cei mai iubiți preoți din Constanța

Unul dintre cei mai iubiți preoți din Arhiepiscopia Tomisului a fost condus pe ultimul drum, în Sâmbăta Mare, de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu ÎPS Teodosie.

04 mai 2024, 18:22
Arhiepiscopia Tomisului este în doliu. ÎPS Teodosie a oficiat, în Sâmbăta Mare, slujba de înmormântare a unuia dintre cei mai iubiți preoți din Constanța
ÎPS Teodosie a oficiat slujba de înmormântare a unuia dintre cei mai iubiți preoți

ÎPS Teodosie a oficiat, în Sâmbăta Mare, slujba de înmormântare a preotului Octavian Tel Popa. Acesta a decedat în seara zilei de miercuri, 1 mai 2024, după ce și-a dedicat întreaga existență pentru a sluji la biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Medgidia, județul Constanța.

„Preotul Octavian Tel Popa a fost un slujitor și un sfătuitor desăvârșit, un administrator dedicat și un adevărat părinte spiritual pentru mulți dintre enoriași și preoții mai tineri. Îl vom păstra mereu în sufletele noastre și nu-l vom uita în rugăciunile noastre!”, transmite Catedrala Orașului Medgidia.

Citește și: Doliu în lumea muzicii. A murit unul dintre primii eroi ai chitarei rock, la vârsta de 86 de ani

Trupul neînsuflețit al preotului a fost depus la capela mortuară a parohiei Sfinții Apostoli Petru și Pavel, biserica din centrul orașului Medgidia, unde a slujit ani de zile. Slujba de înmormânatre a avut loc în Sâmbăta Mare.

ÎPS Teodosie a oficiat slijba de înmormântare a preotului la biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Părintele Octavian Tel Popa s-a născut ăe 19 februarie 1948 și a slujit cu devotament și dragoste comunitatea din Medgidia, timp de zeci de ani.

Citește și: Doliu în lumea artiștilor! Rodion Gheorghiță, sculptorul care a restituit României operele dispărute ale lui Constantin Brâncuși, a murit