Arhiepiscopia Tomisului, noi probleme financiare, după amenzile încasate de ÎPS Teodosie. A primit facturi de peste 52.000 de lei la energie electrică şi încălzire

Arhiepiscopia Tomisului anunţă că a primit facturi de peste 52.000 de lei la o serie de utilităţi, pentru lunile noiembrie şi decembrie.

27 ian. 2022, 17:52
Arhiepiscopia Tomisului, noi probleme financiare, după amenzile încasate de ÎPS Teodosie. A primit facturi de peste 52.000 de lei la energie electrică şi încălzire

Arhiepiscopia publică un mesaj privind factuarea energiei electrice de peste 16.000 de lei, precum şi o factură pentru noiembrie pentru energie termică de aproape 19.000 de lei şi de peste 4.000 de lei pentru apa caldă.

„Peste 52.000 de lei utilităţi la sediul Arhiepiscopiei Tomisului. Şi peste 9.000 de lei încălzire la Catedrală, unde n-a venit încă noua factură la curent. No comment….”, se arată într-o postare a Arhiepiscopiei Tomisului.

Pentru decembrie, conform unei alte facturi, costul energiei termice şi al apei calde este de peste 9.800 de lei.

O factură de regularizare la gaze pentru perioada 2 octombrie – 6 ianuarie are valoarea de 8.087,88 lei.

Printre comentarii, reprezentanţii Arhiepiscopiei sunt îndemnaţi să ceară recalcularea facturilor, dar şi să „îndemne oamenii sa iasă în stradă pentru naţionalizare”.

Pe lângă această problemă, Judecătoria Constanţa a respins, joi, contestaţia arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, cu privire la decizia de carantinare dispusă de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Calendar ortodox 28 ianuarie 2022. Sfântul Efrem Sirul, supranumit „Sfântul lacrimilor”, aduce alinare sufletelor chinuite. Rugăciune grabnic ajutătoare pentru depăşirea necazurilor

Hotărârea instanţei nu este definitivă, ea urmând să fie atacată cu apel, conform avocatului arhiepiscopului Tomisului.

Pe 25 ianuarie, IPS Teodosie a contestat, la Judecătoria Constanţa, decizia de carantinare a sa dispusă de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti după ce arhiepiscopul fusese plecat în perioada 16 – 20 ianuarie în Iordania, acesta cerând suspendarea efectelor respectivei decizii, cât şi anularea acesteia.

Pe 24 ianuarie, arhiepiscopul Tomisului a fost amendat de trei ori de poliţişti, cu câte 1.000 de lei, la intervale diferite de timp, pentru că, potrivit IPJ Constanţa, „pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs”, după ce a oficiat o slujbă religioasă în Catedrala arhiepiscopală, a participat la un eveniment în aer liber cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române şi, ulterior, cu aceeaşi ocazie, a fost prezent la o conferinţă desfăşurată la Centrul Eparhial Tomis.

Citeşte şi: CODUL RUTIER 2022 modificat. Amenzi de până la 1160 lei pentru şoferii cu maşini murdare. Sancţiuni pentru şoferii agresivi în trafic