Arhiepiscopia Tomisiului mută slujbele religioase în exterior

Arhiepiscopul Teodosie va oficia Sfânta Liturghie de duminică, 15 martie, în exteriorul Catedralei "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel", din Constanţa, pentru a preveni răspândirea coronavirusului în rândul enoriaşilor, a informat ofiţerul de presă al arhiepiscopiei, Eugen Tănăsescu.

RomaniaTV.net
12 mart. 2020, 10:38
Arhiepiscopia Tomisiului mută slujbele religioase în exterior

Arhiepiscopul Teodosie a transmis recomandări către toate parohiile şi mănăstirile din cadrul eparhiei în sensul oficierii slujbelor religioase în exteriorul lăcaşelor de cult, ca măsură de prevenţie în contextul actualei situaţii de pandemie.

De asemenea, Arhiepiscopia a anunțat, miercuri, că în perioada următoare toate slujbele unde se adună mai mult de 100 de credincioși vor fi oficiate afară.

„Urmare a noilor măsuri privind limitarea accesului publicului în spaţii închise la 100 de persoane, Arhiepiscopia Tomisului a decis ca în parohiile unde se estimează că prezenţa la slujbe va depăşi acest număr, slujba să se oficieze în afara lăcaşului de cult, aşa cum se obişnuieşte la hramuri. De asemenea, urmare a noilor măsuri luate de către autorităţi privind limitarea răspândirii coronavirusului COVID-19, se suspendă săvârşirea Tainei Sfântului Maslu din zilele de joi, pentru copii şi bătrâni din aşezămintele sociale, până la posibilitatea reluării”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

“Duminică, de la ora 9.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie în exteriorul Catedralei arhiepiscopale „Sfinții ApostoliPetru și Pavel” din Constanța, urmare a măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului”, a mai trasmis Arhiepiscopia Tomisului.