Arhiepiscopul Tomisului, amendat cu 1.000 de lei! ÎPS Teodosie a ţinut o slujbă deşi se afla în carantină! Reacţia Arhiepiscopiei

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu suma de 1.000 de lei, deoarece a oficiat o slujbă religioasă deşi se afla în carantină.

24 ian. 2022, 11:35
Arhiepiscopul Tomisului, amendat cu 1.000 de lei! ÎPS Teodosie a ţinut o slujbă deşi se afla în carantină! Reacţia Arhiepiscopiei

UPDATE: „Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP București a sosit în mail-ul personal al IPS în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoștință în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care IPS participa. În măsura în care amenzile date IPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoștință a deciziei de carantinare. Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat.”, a transmis Arhiepicopia într-un comunicat.

Arhiepiscopul Tomisului, amendat cu 1.000 de lei! ÎPS Teodosie a ţinut o slujbă deşi se afla în carantină! Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, Arhiepiscopul Tomisului a primit o amendă de 1.000 de lei, luni dimineaţă, deoarece nu a respectat măsurile de carantină, potrivit legii 55/2020.

Arhiepiscopul Tomisului, amendat cu 1.000 de lei! ÎPS Teodosie a ţinut o slujbă deşi se afla în carantină!

ÎPS Teodosie se afla în carantină, începând din data de 21 ianuarie, deoarece intrase în contact cu persoană infectată cu COVID-19. Luni dimineaţa, Arhiepiscopul Tomisului a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa.

ÎPS Teodosie susţine că, prin adoptarea certificatului verde, oamenilor li se ia dreptul la muncă: „Acest drept e de la Dumnezeu”

Sancțiunea dată de polițiștii din Constanța vine după ce Arhiepiscopul Teodosie a oficiat o liturghie în sediul arhipiscopiei, care a fost transmisă în direct pe YouTube. În imagini se vede cum acesta oficiază slujba fără a purta o mască, deși era încă din data de 20 ianuarie plasat în carantină, după ce a intrat în contact cu o persoană confirmată cu Covid-19.

ÎPS Teodosie, noi declarații controversate: „De ce numai cei ce s-au vaccinat au murit, iar cei care nu s-au vaccinat nu au murit?”

Inspectoratul Județean de Poliție Constanța a confirmat amendarea Arhiepiscopului Teodosie al Tomisului. „Astăzi, în jurul orei 8.00, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat, în interiorul unei biserici din municipiul Constanța, un bărbat, de 66 de ani, care nu a respectat prevederile legale în ceea ce privește măsurile de carantină, conform Legii 55/2020. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, se arată în comunicatul Poliției.


loading...
Partenerii noștri