ÎPS Teodosie susţine că, prin adoptarea certificatului verde, oamenilor li se ia dreptul la muncă: „Acest drept e de la Dumnezeu”

ÎPS Teodosie susţine că adoptarea legii certificatului verde nu înseamnă altceva decât anularea dreptului la muncă. Totodată, Arhiepiscopul Tomisului susţine că, deşi nu este alături de protestatarii chemaţi de George Simion să manifeste împotriva certificatului verde, el este "alături de principii".

21 dec. 2021, 16:12
ÎPS Teodosie susţine că, prin adoptarea certificatului verde, oamenilor li se ia dreptul la muncă: „Acest drept e de la Dumnezeu”

ÎPS Teodosie se declară împotriva certificatului verde şi le cere parlamentarilor să nu le ia românilor dreptul la muncă. De asemenea, le aminteşte mai-marilor ţării să-şi asume ceea ce au declarat mai demult, că vaccinarea nu va fi obligatorie.

ÎPS Teodosie nu vrea certificat verde

Dacă li se ia oamenilor şi dreptul la muncă… Eu cred că aceasta nu e în regulă. Cu certificat… În ce constă certificatul, să se vaccineze, nu? Mai marii politici au spus că nu trebuie să fie vaccinul obligatoriu. Chiar preşedintele a spus. Acum de ce se întorc? Ce spui trebuie să-ţi asumi”, susţine Arhiepiscopul Tomisului, potrivit Mediafax.

Citeste si Raed Arafat: „Certificatul verde nu va mai fi valabil fără doza a treia. La colindat, cu mască, iar la bunici doar testaţi”

Înaltul prelat menţionează că nu este alături de cei care protestează faţă de certificatul verde, dar este alături de principii.

Nu că sunt alături de protestatarii de la Parlament. Eu sunt alături de principii. Dreptul la muncă e dat de Dumnezeu. Sunt împotriva dreptului dat de Dumnezeu? Sper ca parlamentarii să aibă această înţelepciune, că-şi asumă un păcat foarte greu. Va atârna greu acest păcat dacă opresc oamenii să muncească, dacă îi extermină pe români, cum au fost atât de păgubiţi şi de amendaţi românii. După ce că sunt săraci, li se ia şi bruma pe care o mai au prin aceste amenzi”, afirmă ÎPS Teodosie.

Fără distanţare la slujba de Crăciun

ÎPS Teodosie susţine, totodată, că nu este necesar ca la slujba de Crăciun să se menţină distanţarea şi nu găseşte justificată nici prelungirea stării de alertă.

Nu avem motive de distanţare. Nu am înţeles de ce s-a prelungit starea de alertă, pentru că nu se justifică. „Noi nu slujim cu mască. Nu am spus la nimeni să nu poarte mască. Fiecare poartă cum vrea. Noi nu cenzurăm în biserică”, adaugă ÎPS Teodosie.

Citeste si Când se va cere certificatul Covid la locul de muncă. Angajaţii vor primi vouchere pentru testare. Anunţul ministrului Sănătății

Nu s-a vaccinat, dar s-a testat

Arhiepiscopul Tomisului spune că nu se vaccinează, însă a fost nevoit să se testeze atunci când a fost invitat la o întâlnire cu prefectul.

M-a chemat dl. prefect. M-am bucurat că m-a chemat. Am făcut testul acela. Am văzut că s-au mai relaxat şi nu mai sunt aşa categorici cu vaccinul, care nici nu prea are o logică, pentru că vaccinaţii pot îmbolnăvi mai mult decât nevaccinaţii, neavând restricţii şi se pot îmbolnăvi ca şi ceilalţi. S-au folosit termeni atât de confuzi… Cică pentru imunizare… Care imunizare, dacă te îmbolnăveşti?”, mai spune înaltul prelat.