Arhiepiscopul Tomisului, aproape să cadă de pe cisterna pe care se urcase pentru a sfinţi apa care va fi îmbuteliată şi oferită credinc

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a sfinţit, sâmbătă, apa care va îmbuteliată şi împărţită credincioşilor după slujba de Bobotează. Când s-a urcat pe una dintre cisternele cu apă, a fost la un pas să cadă, după ce s-a dezechilibrat pe scară.

RomaniaTV.net
05 ian. 2019, 12:42
Arhiepiscopul Tomisului, aproape să cadă de pe cisterna pe care se urcase pentru a sfinţi apa care va fi îmbuteliată şi oferită credinc

Arhiepiscopul Tomisului a oficiat, sâmbătă dimineaţa, slujba de Sfinţire Mare a apei, slujbă identică cu cea oficiată în ziua de Bobotează.

Apa sfinţită cu acest prilej va fi apoi îmbuteliată în 200.000 de sticle ce vor fi oferite credincioşilor constănţeni de Bobotează.

În momentul când s-a urcat pe una dintre cisternele cu apă pentru sfinţire, Arhiepiscopului Tomisului s-a dezechilibrat, el fiind nevoit să se ţină de o balustradă, dar a reuşit apoi să îşi recapete echilibrul şi să îşi continue drumul, relatează News.ro.

Aproximativ 300 de persoane au lucrat, timp de mai multe zile, pentru a eticheta cele 200.000 de sticle în care va oferită credincioşilor apă sfinţită de Bobotează. Sâmbătă, aceste sticle vor fi umplute cu apă, sfinţite şi aşezate sub formă de cruce pe faleza din faţa Cazinoului.

El a menţionat că s-a ajuns la 200.000 de sticle pentru ca apa sfinţită să ajungă pentru toţi credincioşii.

Slujba de sfinţire a apelor va avea loc duminică, de la ora 12. După ceremonia religioasă, Arhiepiscopul Tomisului va arunca trei cruci în mare, iar cei care le vor aduce la mal vor primi obiecte religioase şi bani. Apoi sticlele cu apă sfinţită vor ajunge la credincioşi, iar care cu apă sfinţită, trase de cai, de măgari şi de boi vor merge pe principalele artere ale Constanţei pentru a o împărţi celor care nu au putut ajunge la slujbă.