ARHIVA PRESEI: Cine era cel mai sexy candidat la prezidenţiale acum 12 ani

Alegerile prezidenţiale sunt şi au fost dintotdeauna un subiect serios tratat pe larg de presa generalistă. Tabloidele însă au încercat mereu să scoată din alegeri şi subiecte care să mai destindă cititorul şi să îl scoată din încrâncenarea scenei politice.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 09:32
ARHIVA PRESEI: Cine era cel mai sexy candidat la prezidenţiale acum 12 ani

În 2000, ziarul Libertatea făcea un top al policienilor care candidau la alegerile prezidenţiale în funcţie de cât de sexy erau.

Reporterii Libertatea au întrebat diferite persoane obişnuite, precum şi vedete, şi au descoperit că topul politicienilor în funcţie de cât de arătoşi sunt este cumva răsturnat faţă de sondajele care arătau intenţia de vot.

impactnews.ro vă prezintă fragmente din presa anului 2000, bucăţi din istorie care nu au apucat să devină „nemuritoare” pe internet.

ARTICOLUL DIN ZIARUL LIBERTATEA, ANUL 2000

„Top sexy pentru Cotroceni”

În general, politicienii nu-şi permit aere de bărbat fatal. Asta pentru că de cele mai multe ori , asemenea ieşiri sunt taxate cu rapiditate de electorat. Ce se întâmplă însă atunci când avem de-a face cu un bărbat bine, intrat în cursa pentru cea mai înaltă funcţie în stat. Cât îl ajută fizicul în cucerirea unui vot în plus faţă de contracandidaţii săi?

Aflaţi în plină campanie electorală, am încercat să găsim răspunsurile la aceste întrebări atât la vedetele noastre de zi cu zi dar şi la oamenii obişnuiţi. A rezultat o întoarcere de aproape 180 de grade a rezultatelor sondajelor de opinie cu care suntem asaltaţi în aceste zile. Mugur Isărescu ar câştiga detaşat în faţa lui Ion Iliescu, acesta din urmă fiind devansat atât de Petre Roman, cât şi de Corneliu Vadim Tudor şi Gyorgy Frunda.

Sfaturi practice pentru candidaţi:

Dana Săvuică, directoarea agenţiei Ettiquette, şi-a permis să le dea candidaţilor pentru fotoliul de la Cotroceni un sfat: costumele elegante, mereu însoţite de cravată, să fie purtate doar la întruniri oficiale. În turneele prin ţară e spre beneficiul candidaţilor să îmbrace ceva mai sport, să dea impresia că măcar, pentru câteva ore, sunt mai aproape de alegători.

Mugur Isărescu conduce detaşat în acest top. Armele sale secrete constau în faptul că este „un bărbat şarmant, prezentabil, integru, sexy, cu nişte ochi superbi care inspiră multă încredere”.

Aşa ar suna concluzia construită în urma răspunsurilor primite la întrebarea „Care credeţi că e cel mai sexy candidat la Preşedinţia României dintre primii şase clasaţi?”.

Concluzia articolului din ziarul Libertatea îl desemna pe Mugur Isărescu drept cel mai sexy candidat.

Citiţi aici continuarea articolului. Ce spuneau oamenii obişnuiţi despre Iliescu, Vadim, Roman sau Isărescu, precum şi pe cine considerau Zina Dumitrescu, Dana Săvuică sau Dan Bittman ca fiind cel mai sexy politician