ARHIVELE PRESEI Misterioasa legătură dintre Regele Mihai I şi Ziua Armatei

Pe 25 octombrie vom sărbători 91 de ani de viaţă ai Regelui Mihai I. În aceeaşi zi, România sărbătoreşte şi Ziua Armatei. Există însă o teorie conform căreia această alăturare nu este deloc întâmplătoare dar că perioada comunistă ar fi şters urmele care atestă cum s-a luat această decizie.

RomaniaTV.net
24 oct. 2012, 12:40
ARHIVELE PRESEI Misterioasa legătură dintre Regele Mihai I şi Ziua Armatei

Reprezentanţi ai Casei Regale sugerau încă din 1998 că data la care se celebrează Armata, data la care a fost eliberat de nemţi şi ultimul teritoriu românesc, nu a fost aleasă întâmplător.

 Pe 25 octombrie, ziarul Ziua publica un articol-omagiu care prezenta pe scurt istoria Regelui dar şi explica de ce Ziua Armatei este de ziua Regelui.

 „La 23 August 1944, România a întors armele împotriva Germaniei şi a început eliberarea teritoriilor aflate sub ocupaţie nazistă. Regele şi partidele istorice au fost motorul acestei acţiuni. Trei luni mai târziu, de ziua de naştere a Regelui Mihai, singurul teritoriu românesc care se mai afla sub dominaţie germană, Transilvania, a fost eliberat ziua de 25 octombrie a devenit Ziua Armatei Române”, se arată în articolul publicat în Ziua.

Click AICI pentru a citi o scurtă istorie a vieţii Regelui precum şi ce a spus reprezentantul Casei Regale despre legătura dintre Ziua Armatei şi cea a Regelui.