ARHIVELE PRESEI Scandal cu Playboy: ”Cum să îţi baţi nevasta fără să laşi urme”

Numărul din aprilie 2000 al controversatei reviste Playboy a prezentat un articol cu titlul “Cum să îți bați nevasta fără să lași urme”. Poate că dacă acest articol ar fi apărut, acum, în publicații precum "Cațavencii" sau "Kamikaze", nimeni nu ar fi avut nimic împotrivă. Dar pentru că vorbim de anul 2000, atunci, acest articol a declanșat un adevărat scandal, după cum arătau ziarele vremii.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 06:59
ARHIVELE PRESEI Scandal cu Playboy: ”Cum să îţi baţi nevasta fără să laşi urme”

Materialul a stârnit revolta multor români. Mai multe organizații pentu drepturile omului precum și cele care luptau împotriva discriminării au ieșit în stradă, în fața Senatului României, să protesteze împotriva publicației Playboy. Chiar și Ministerul de Interne a simțit nevoia să reacționeze.

Iată ce scria presa vremii la acea dată.

impactnews.ro vă prezintă fragmente din presa anului 2000, bucăţi din istorie care nu au apucat să devină „nemuritoare” pe internet.

ARTICOL DIN 24 APRILIE 2000

Poliția este nemulțumită de Playboy

„Numărul din aprilie al revistei Playboy a stârnit un scandal, așa cum deja se știe, print-un text cu titlul „Cum să îți bați nevasta fără să lași urme„.

Miting mare. Azi, începând cu ora 18.00, reprezentanţii mai multor asociaţii şi filiale româneşti ale unor importante organizaţii internaţionale care luptă pentru drepturile omului sau, în mod special, ale femeilor, vor protesta în faţa Senatului României.

Prin această acţiune, ei critică vehement un articol din publicaţia „Playboy” – varianta românească – care, în opinia lor, încurajează violența domestică. Asociațiile au fost atât de scandalizate, încât directorul edițiilor internaționale ale companiei americane “Playboy”, David Walker, a sosit la București pentru a aplana lucrurile.

Sâmbătă, și Ministerul de Interne a reacționat , conducerea acesti instituții ordonând un comunicat prin care “dezavuează insinuările, asocierile și interpretările tendențioase” din articolul incriminat, care plasează “într-o lumină nefavorabilă cadrele instituției, aflate exclusiv în slujba cetățenilor”.

Ce să-i fi supărat oare atât de tare pe șefii Poliției, încât să simtă nevoia să se implice într-un scandal de presă, când e de notrietate faptul că multe femei bătute de soţi, atunci când apelează la poliţişti, sunt fie expediate cu formula „nu ne putem băga în familiile oamenilor”, fie le aplică bătăuşilor o amendă simbolică?

Nemulţumirea se regăseşte în articolul cu pricina, redactat „într-o manieră jurnalistică pretins umoristico- sarcastică”, după cum îl caracterizează Internele și din care redăm un fragment spre “iluminarea” tuturor.”

CLICK AICI PENTRU A CITI FRAGMENTE DIN ARTICOLUL CONTROVERSAT