Arian Ţuţuianu: Neinvitarea preşedintelui Iohannis la Ziua Aviaţiei – o gafă. Am declanşat o anchetă internă

Adrian Țuțuianu, ministrul Apărării Naționale, a declarat miercuri că își dorește să aibă o relație instituțională constructivă cu președintele Klaus Iohannis, arătând că neinvitarea acestuia la manifestările privind Ziua Aviației a fost "o gafă" pe care și-o asumă, motiv pentru care a declanșat o anchetă internă.

26 iul. 2017, 12:31
Arian Ţuţuianu: Neinvitarea preşedintelui Iohannis la Ziua Aviaţiei – o gafă. Am declanşat o anchetă internă

„Mi-am propus să construiesc o relație instituțională constructivă cu președintele României, bazată pe respect, transparență și corectitudine. Discuțiile foarte aplicate pe care le-am purtat, atât direct, cât și în foruri reprezentat de CSAT, pe tema esențială a înzestrării Armatei, precum și prezența mea în calitate de ministru al Apărării alături de președinte la momente importante pe agenda publică a securității naționale (…) vin în susținerea parcursului relațiilor instituționale corecte pe care mi le-am propus în relația cu președintele României”, a afirmat Țuțuianu, într-o conferință de presă.

El a precizat că a fost declanșată o anchetă administrativă în cazul neinvitării președintelui Iohannis la manifestările de Ziua Aviației și că vor fi luate măsuri în consecință.

„Momentul generat în procesul de transmitere a invitațiilor de participare la sărbătorirea Zilei Aviației Române și Forțelor Aeriene a fost o gafă, o situație regretabilă cauzată de disfuncționalități de natură birocratică în derularea procedurilor de protocol. Mi-am asumat această disfuncționalitate la modul cel mai direct posibil prin transmiterea imediată a comunicatului de presă prin care am explicat circumstanțele erorii. (…) Relațiile MApN cu Președinția României sunt și vor rămâne în zona corectitudinii și respectului”, a arătat ministrul.

Țuțuianu a dat asigurări că vor fi luate „măsuri de corecție în regim de urgență, astfel încât asemenea erori să nu mai fie posibile”.

„Derulăm o activitate administrativă să vedem unde sunt derapajele, pentru că ceea ce am semnat eu cu câteva zile înainte avea în spate o listă cu toți cei care trebuie invitați, locul unu pe listă era președintele României. Ancheta administrativă internă ne va stabili cine a greșit, de ce a greșit și vă asigur că voi lua măsuri în consecință”, a spus acesta.

Citeşte şi: România începe în noiembrie plata rachetelor Patriot. Primele rachete vor ajunge în 2018 în ţară UPDATE