Ariile naturale protejate din România vor fi monitorizate din spaţiu

Publicat: Vineri, 08 Martie 2013 14:58 // Actualizat: Vineri, 08 Martie 2013 14:58 // Sursa: RTV.net

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice anunţă lansarea proiectului „Realizarea de seturi de date spaţiale în conformitate cu specificaţiile tehnice INSPIRE pentru ariile naturale protejate, inclusiv a siturilor Natura 2000, având în vedere optimizarea facilităţilor de administrare a acestora”, al cărui beneficiar este Direcţia Biodiversitate din cadrul instituţiei proprii.

Foto: wildtime.ro

Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007 - 2013” şi se desfăşoară pe o perioadă de 30 de luni, începând cu data de 1 februarie 2013. Valoare a totală a proiectului (inclusiv TVA) este de 40.679.022 lei.

Prin intermediul acestui proiect, Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice urmăreşte revizuirea limitelor pentru ariile naturale protejate din România şi siturile Natura 2000 în vederea creşterii preciziei acestora şi asigurării conformităţii lor cu cerinţele Directivei INSPIRE.

Scopul acestui proiect îl reprezintă creşterea gradului de protecţie a biodiversităţii şi a patrimoniului natural al României prin realizarea de seturi de date în conformitate cu specificaţiile tehnice INSPIRE pentru ariile naturale protejate în concordanţă cu legislaţia comunitară, inclusiv a siturilor Natura 2000, în vederea optimizării managementului ariilor naturale protejate şi a expunerii seturilor de date sp aţiale aferente ariilor naturale protejate în format INSPIRE, conform legislaţiei în vigoare.

Obiectivele proiectului sunt următoarele:

- Realizarea de seturi de date în conformitate cu specificaţiile tehnice INSPIRE şi creşterea gradului de disponibilitate a acestora, pentru ariile naturale protejate de interes naţional, conform specificaţiilor tehnice disponibile la nivelul CE, conform Directivei INSPIRE, prin realizarea unui studiu pentru realizarea de seturi de date în conformitate cu specificaţiile tehnice INSPIRE pentru ariile naturale protejate prin trasarea detaliilor topografice a acestora, în contextul îndeplinirii obligaţiilor/ cerinţelor CE asumate prin Tratatul de aderare şi realizarea seturilor de date spaţiale.

- Creşterea gradului de conştientizare a factorilor de interes cu privire la necesitatea realizării de seturi de date în conformitate cu specificaţiile tehnice INSPIRE pentru ariile naturale protejate din România în concordanţă cu legislaţia comunitară, cu respectarea specificaţiilor tehnice disponibile la nivelul CE, conform Directivei INSPIRE;

- Întărirea capacităţii instituţionale a Direcţiei Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, în vederea creşterii competenţelor privind managementul ariilor naturale protejate din România. Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice prin Direcţia Biodiversitate are calitatea de beneficiar al pro iectului şi va asigura coordonarea activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 mai 15:52
...pentru regiuni umede (Ramsar), informează Agerpres.Propunerea guvernelor român şi bulgar privind complexele transfrontaliere în zone umede protejate de-a lungul Dunării, care vor fi gestionate în comun de România şi Bulgaria, a fost salutată recent de Fondul Mondial pentru Natură (WWF)....
09 mai 14:09
...pentru regiuni umede (Ramsar), informează Agerpres. Propunerea guvernelor român şi bulgar privind complexele transfrontaliere în zone umede protejate de-a lungul Dunării, care vor fi gestionate în comun de România şi Bulgaria, a fost salutată recent...
08 mar 15:14
.../> … View article:  Ariile naturale protejate din România vor fi monitorizate din spaţiu Tags: ...
08 mar 15:11
...cu specificaţiile tehnice INSPIRE pentru ariile naturale protejate, inclusiv a siturilor Natura 2000, având Citește mai departe… google_ad_client = "pub-9186366586995951"; google_ad_width...
1
EUR
4.7274
RON
22 Aug
noapte 18 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H