Aristotel Căncescu rămâne în arest preventiv. Judecătorii au anulat decizia arestului la domiciliu

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis marţi ca preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, să fie judecat în continuare în arest preventiv, într-un dosar în care este acuzat de corupţie, potrivit Agerpres.

10 feb. 2015, 20:46
Aristotel Căncescu rămâne în arest preventiv. Judecătorii au anulat decizia arestului la domiciliu

Un complet de magistraţi a admis marţi o contestaţie a DNA şi a desfiinţat o decizie luată de un alt complet în data de 28 ianuarie, prin care se dispusese înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul lui Aristotel Căncescu.

Aristotel Căncescu se află în arest preventiv din luna octombrie 2014, el fiind trimis în judecată pentru abuz în serviciu, luare de mită, spălare de bani, în formă continuată, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu.

Potrivit DNA, obiectul dosarului îl reprezintă fapte desfăşurate în perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2014, fiind legate de activitatea lui Aristotel Căncescu şi a lui Radu Ispas, administrator public al judeţului Braşov, care şi-ar fi folosit funcţia publică pentru interesele proprii, ale firmelor SC Gotic SA şi SC Ramb Sistem SRL, şi ale persoanelor care reprezentau aceste firme de casă, Ioan Pascu şi Gabriel Bâgiu.

În dosar este judecat şi deputatul Ion Diniţă, judecat sub control judiciar, el fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu (2 infracţiuni), dare de mită şi spălare de bani.