Cazurile Vosganian şi Ariton, la Comisia Juridică: „I-am rugat pe colegi să înainteze cât mai repede avizul”

Senatorul Ion Ariton, fost ministru al Economiei, a precizat marţi că le-a solicitat senatorilor jurişti să avizeze "cât mai repede" cererea de începere a urmăririi penale îndreptate împotriva sa în dosarul Gala Bute.

03 feb. 2015, 11:36
Cazurile Vosganian şi Ariton, la Comisia Juridică: „I-am rugat pe colegi să înainteze cât mai repede avizul”

„M-am uitat pe dosar. I-am rugat pe colegi să înainteze cât mai repede avizul (de începere a urmăririi penale – n.r.). Aştept să fiu solicitat de către DNA să pot să lămuresc acele lucruri care au apărut în spaţiul public”, a spus acesta după ce a studiat dosarul său în Comisia juridică a Senatului.

Senatorii jurişti au studiat marţi, între orele 10,00 şi 12,30, atât dosarul în care este acuzat senatorul Ion Ariton, cât şi pe cel care îl vizează pe fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian, cei doi senatori fiind invitaţi să participe la şedinţa Comisiei juridice, potrivit Agerpres.

La ora 14,00, senatorii jurişti urmează să se reunească din nou pentru a da un vot pe marginea celor două dosare, astfel încât rapoartele să fie elaborate şi transmise conducerii şi plenului Senatului cât mai rapid.

Potrivit deciziei de luni a Biroului Permanent al Senatului, senatorii jurişti au termen de trei zile pentru întocmirea raportului în cazul senatorului Ion Ariton.

Procurorul general Tiberiu Niţu a solicitat Senatului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de senatorul Ion Ariton, fost ministru al Ministerului Economiei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, în dosarul Gala Bute.

De asemenea, procurorul general Tiberiu Niţu a trimis Senatului şi cererea DIICOT de încuviinţare a începerii urmăririi penale faţă de Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare, în dosarul Romgaz.