Arma hipersonică a Chinei a fost filmată în aer. Racheta DF-17, care ajunge la 7.000 km pe oră, purtată de un bombardier VIDEO

Pe rețelele de socializare a fost postat un videoclip din timpul unei parade militare din China în care un bombardier H-6N transportă o rachetă pe care specialiştii în armament au identificat-o ca fiind hipersonică.

19 oct. 2020, 12:08
Arma hipersonică a Chinei a fost filmată în aer. Racheta DF-17, care ajunge la 7.000 km pe oră, purtată de un bombardier VIDEO

Conform specialiștilor în armament, ar fi vorba de o rachetă hipersonică Dongfeng DF-17. Această rachetă are un profil foarte special, iar existenţa sa a fost făcută publică în urmă cu aproape un an, în timpul paradei organizate cu ocazia a 70 de ani de regim comunist.

Formidabilă armă este capabilă să ruleze cu o viteză de 7.000 km/oră, iar instalată pe un avion DF-ZF, ar face-o foarte dificil de observat și interceptat.

Citeşte şi O rachetă lansată de un Su-25 trece pe lângă un C-130 Hercules al Franţei, loveşte o clădire şi omoară cinci oameni VIDEO

Pentru a putea fi funcţională, racheta DF-17 trebuie să atingă o altitudine de peste 100 km. Odată ajunsă într-o zonă exo-atmosferică ea se aruncă spre sol, apoi alunecă prin aer fără propulsie până la obiectivul său. Raza de acțiune a rachetei este optimizată cu câteva mii de kilometri cu bombardierul H-6K, această versiune a aeronavei H-6N, echipată cu un sistem de alimentare cu combustibil în timpul zborului.

Se spune că specialitatea sa ar reprezenta-o atacul navelor, în special al portavioanelor, așa cum evocă un articol publicat de South China Morning Post. O sursă militară explică faptul că acesta ar fi „răspunsul Chinei la potențialele riscuri pe care le prezintă trimiterea tot mai frecventă de avioane și nave militare americane în Marea Chinei de Sud„.